KAYINVALİDESİNİN ESKİ SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ

KAYINVALİDESİNİN ESKİ SEVGİLİSİNİ ÖLDÜRDÜ

Kayseri’de, kayınvalidesiyle ilişki yaşayan, daha sonra araları bozulduğu için kayınvalidesini ve kendisini taciz ettiği iddiasıyla Murat Avşar’ı tabancayla vurarak öldürmekten yargılanan berber Adem Polat (22), 17.5 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Olay 11 Ocak 2015 Pazar günü, Melikgazi İlçesi Danışmentgazi Mahallesi’ndeki boş arazide meydana geldi. İddiaya göre evli ve işsiz Murat Avşar ile eşinden ayrı olan H.A., 6 ay boyunca ilişki yaşadıktan sonra araları bozuldu. Avşar, H.A.’nın damadı berberlik yapan Adem Polat’tan kendilerini görüştürmesini istedi. Buna karşı çıkan Adem Polat ile Murat Avşar tartıştı.
 
Avşar, olay günü Adem Polat’ın evine giderek, H.A. ile görüşmek istediğini söyledi. Daha sonra dışarı çıkan ikili Danışmentgazi Mahallesi’nden Hacılar İlçesi’ne bağlanan yolda otomobille giderlerken tartıştı. İddiaya göre tartışmanın büyümesi üzerine Adem Polat, yanında bulunan ruhsatsız tabancayla Murat Avşar’ı araç içinde başından ve göğsünden vurarak öldürdü. Adem Polat daha sonra otomobildeki bidonda bulunan benzini Avşar’ın cesedinin bulunduğu araca dökerek ateşe verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada kimliği belirlenerek yakalanan Adem Polat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
 
PİŞMANLIK GÖZYAŞI DÖKTÜ
 
Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Adem Polat ve avukatı hazır bulundu. Sanık Polat, mahkemedeki savunmasında cinayeti isteyerek ve bilerek işlemediğini söyledi. Ağlayarak çok pişman olduğunu belirten Polat, "Ben böyle bir insan değildim. Çok zor durumda kaldım. Pişmanım, takdir sizin" dedi. 
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, tutuklu sanığa 'adam öldürme’ suçundan 15 yıl, 'yakarak mala zarar verme’ suçundan a 1 yıl 8 ay ve 'ruhsatsız silah taşıma’ suçundan 10 ay hapis 500 TL adli para cezası olmak üzere toplam 17 yıl 6 ay hapis 500 TL cezası verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı