KAYBOLAN 3 TURİST OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

KAYBOLAN 3 TURİST OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

14 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı turistin, Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci değişim...

KAYBOLAN TURİSTLER ÖĞRENCİ

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Göynük Mahallesi Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra 14 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı turistin, Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci değişim programı kapsamında gelen öğrenciler olduğu belirtildi. Arama faaliyetlerinin 2'si erkek 3 öğrencinin dün saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne cep telefonuyla ulaşarak, İngilizce yardım istemesi üzerine başlatıldığı bildirildi.

ŞARZLARI BİTTİ

Cep telefonu şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen öğrencilerin, 'Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlık bölge' diyerek bulundukları yeri tarif etmeye çalıştıkları belirtildi.

İhbar üzerine Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verildikten kısa süre sonra arama faaliyetlerinin başlatıldığı kaydedilirken, çalışmaya jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nden oluşan 20 kişiyle 8 arama kurtarma köpeğinin katıldığı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopterinin de havadan destek verdiği arama kurtarma faaliyetlerinde şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığı aktarıldı. Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu ise, şöyle konuştu:

GELEN İHBAR ÜZERİNE PLAN YAPILDI

"Tüm çalışmalarımızı gelen ihbar üzerine dün başlattık. Vali beye de bilgi verdik. Çalışmalar termal kameralar yardımıyla gece boyunca da devam edecek. Herhangi bir sonuç çıkmazsa, yarın itibariyle de çevre illerdeki arama kurtarma ekiplerinden yardım isteyeceğiz. Onlarla birlikte aramayı daha da genişleteceğiz. Bölgedeki olumsuz hava koşulları da ekiplere zor anlar yaşatıyor. Ama yine de biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

İngiliz ve Hollanda büyükelçiliklerinin de arama kurtarma faaliyetlerini takip ettiği, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı