" KATİL GÖKÇEK"  SLOGANLARI İLE YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR ; 1 ÖLÜ

" KATİL GÖKÇEK" SLOGANLARI İLE YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR ; 1 ÖLÜ

'Katil Gökçek' sloganları atan esnaf, yolu trafiğe kapatarak otopark kulübelerini ve levhalarını tahrip etti. Olayların ardından Rüzgarlı Sokak esnafı kepenk kapattı. Bölgede gerginlik sürüyor.

Ankara Ulus'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otopark görevlileri ile esnaflar arasında zaman zaman çıkan gerginlikler üzerine esnaf yürüyüş yaptı.

ÇOK SAYIDA ESNAF KATILDI

Çok sayıda esnafın katıldığı yürüyüş sırasında otoparkçılardan olduğu ifade edilen bir kişi grubun üzerine ateş açtı. Bu sırada bir kişi vurularak hayatını kaybetti.

KATİL GÖKÇEK SLOGANLARI ATILDI

Ulus'taki Rüzgarlı Sokak'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yol üstü otoparkını protesto etmek isteyen esnaf yürüyüşe geçti. Bir süre sonra esnafın üzerine otoparkçı olduğu ifade edilen bir kişi silahıyla ateş açtı. Bu sırada 21 yaşındaki Sedat Karagöz, kendisine isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

KURTARILAMADI

Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Karagöz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda, silahı sıkan kişi, çevredeki diğer esnaflar tarafından linç edilmek istendi. Çevik kuvvet ekipleri ise olaylara müdahale etti. Rüzgarlı'da mafya istemiyoruz' 'Katil Gökçek' sloganları atan esnaf, yolu trafiğe kapatarak otopark kulübelerini ve levhalarını tahrip etti. Olayların ardından Rüzgarlı Sokak esnafı kepenk kapattı. Bölgede gerginlik sürüyor.

TEPKİ ANKARA'YA YAYILIYOR

Öte yandan Ulus'ta bir kişinin hayatını kaybettiği esnaf ve otoparkçılar arasındaki kavganın ardından Kennedy Caddesi sakinleri, evlerinin önünün paralı otopark haline getirilmesine tepki gösterip eylem yaptı.

PARALI OTOPARK UYGULAMASI KARARINA BÜYÜK TEPKİ

Kennedy Caddesi çevresinde ikamet eden bir grup vatandaş, 24 Haziran gününden itibaren olmayan Belediye Meclis ve iptal edilmiş bir UKOME kararını gerekçe göstererek paralı otopark uygulaması başlatıldığını belirterek Kennedy Caddesi ile Büyükelçi Caddesi kesişiminde bir araya geldi. 'Ev kira, ama mahalle bizim', 'Cadde ve sokaklar halkındır satılamaz', 'Katil otopark mafyası Kennedy'den defol' dövizleri taşıyarak 'parselci Gökçek elini caddemizden çek' pankartı açtı. Grup adına konuşan bir mahalleli ikametlerinin önünün paralı otoparka çevrildiğini, caddenin yol üstü paralı otopark haline dönüştürüldüğünü söyledi. Otoparkçıların kendilerinden zorla para aldığını, vermeyenlerin tehdit edildiği öne sürülürken, uygulamanın kanunsuz olduğu kaydedildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı