KAŞ'TA İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

KAŞ'TA İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

Antalya'nın gözde turistik ilçelerinden Kaş harabeye döndü

Ahmet Acar

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde aşırı yağmur sabaha karşı Gendive Deresi'nin taşmasına neden oldu. İlçe merkezindeki evleri su basarken, araçlar sel sularının getirdiği molozların altında kaldı. Dik yamaçlara, dere yataklarına, yağmur yollarına imar izni verilmesinin sonucu Antalya'nın gözde turistik ilçelerinden Kaş harabeye döndü. Büyükşehir yasası ile tüm çevre belediyelerin bağlandığı Kaş ilçesi hiç bir yere yetişemeyince vatandaşlar isyan ettiler.

ARABALAR MOLOZ ALTINDA KALDI EVLERİ ÇAMUR BASTI

Kaş'ta etkisini sürdüren şiddetli yağmur, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiledi. Sabaha karşı şiddetini artıran yağmur nedeniyle kent merkezi yakınındaki Gendive Deresi taştı. Sel suları ilçe girişindeki yola ait istinat duvarının bir bölümünü yıktı. Andifli Mahallesi'ndeki evler sel sularının dolması nedeniyle çamur deryasına dönüştü. 2 otomobil selin getirdiği moloz yığınlarının altında kalırken, çok sayıda araçta molozlar nedeniyle hasar oluştu.

54867_52885_14012015151619_6.jpg

CANLARINI ZOR KURTARDILAR

Kent merkezindeki caddeler moloz yığınlarıyla dolarken, su basan evlerde eşyalar kullanılamaz hale geldi. Belediye ekipleri caddelerde moloz yığınlarını kaldırmak için çalışmaya başladı. Yağmurda evi zarar gören Hakan Aydınkaptan, "Sabaha karşı sel sesiyle uyandık. Evin içine taşlar girmeye başladı. Kendimizi yatak odasından parka attık. Parkta da istinat duvarı çöktü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

54867_52885_14012015151619_3.jpg

Yağmurun etkili olduğu Demre İlçesi'ne bağlı Yavu, Çevreli, Köşkerler ve Karabucak mahallelerinde ise 1000 dekara yakın seranın su altında kaldığı belirtildi. Ayrıca Kaş ve Demre ilçelerinde bazı mahalle yollarında heyelan oluştuğu bildirildi.

İŞTE SELDEN SONRA KAŞ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı