Kaş'ta Hayvan Severler Ayaklandı

Kaş'ta Hayvan Severler Ayaklandı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 15 sokak köpeğinin ilçe merkezinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından havalı tüfekle öldürülmesinin ardından, hayvanseverler bugün protesto gösterisi yaptı. İmza kampanyası da başlatılarak

KAŞ'TA HAYVANSEVERLER TEPKİLİ


ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 15 sokak köpeğinin ilçe merkezinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından havalı tüfekle öldürülmesinin ardından, hayvanseverler bugün protesto gösterisi yaptı. İmza kampanyası da başlatılarak, Belediye Başkanı CHP'li Abdullah Gültekin istifaya çağrıldı.
 
Kaş'ta önceki gece kent merkezinde kamyonetle dolaşan bir kişi tarafından 15 sokak köpeğinin öldürülmesi, hayvanseverleri ayaklandırdı. Kaş Meydanı'nda toplanan Kaş Çevre Platformu, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Kaş Hayvan Dostları Derneği ve pek çok sivil toplum kuruluşu üyesi, köpekleri öldüren kişi ya da kişilerin bulunması için imza kampanyası başlattı. Atatürk Anıtı önünde saat 14.30 sıralarında toplanan hayvanseverler, saat 16.00'a kadar sürdürdükleri imza kampanyası boyunca yaklaşık 400 imza topladı. Kampanya boyunca vatandaşları eyleme destek vermeye davet eden protestocular, köpeklerin öldürülmesinden sorumlu tuttukları Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin'i istifaya çağırdı. CHP'yi de Başkan Gültekin hakkında işlem yapmaya davet eden eylemciler, daha sonra topladıkları imzaları, Antalya Valiliği, Kaş Kaymakamlığı ve Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'ne gönderdi.
 
Eylemciler adına açıklama yapan Kaş Hayvan Dostları Derneği üyesi Nuray Hölscher, sokak hayvanlarını öldüren kişilerin bulunarak adalet önüne çıkarılmasını istediklerini söyledi. Hayvanseverler olarak konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Hölscher, "Yapılan bir katliamdır. Belediye yetkililerine hayvanların kısırlaştırılarak doğal ortamlarına bırakılması istenmiştir. Ancak bunu anlatmak mümkün olmamıştır" dedi. Salı gecesi 15 köpeğin öldürüldüğünü ve bu katliamın bazı vatandaşlar tarafından görüntülendiğini ileri süren Hölscher, "Belediyenin en üst sorumluları 'Ben duymadım, görmedim, demedim' diyerek üç maymunu oynamakta. Tüm yasal şikayet haklarımız saklı kalmak üzere şu an için Kaş Belediyesi sorumlularını şiddetle kınıyoruz" dedi.
 
BELEDİYEDEN ANINDA AÇIKLAMA
 
Hayvanseverlerin eyleminin ardından Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin yaptığı yazılı açıklamada, köpek katliamının belediyeyle ilgisi olmadığını söyledi. Açıklamada, "Belediyemiz yaşanan olayla ilgili gerekli hassasiyeti göstermekte olup, yaptığımız soruşturma sonucunda 3 köpek öldüğü tespit edilmiştir. Ancak belediyemizin olayla ilgisinin olmadığı anlaşılmaktadır" denildi.