Kasımpaşa'yı da Sattı

Kasımpaşa'yı da Sattı

Fatih Sultan Kurdu Tayyip Sattı

Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan tarihi Haliç Tersanesi Erdoğan’ın, tatilini otelinde geçirdiği Fettah Tamince’ye satıldı

Erdoğan'ın en yakın arkadaşı Haliç Port ihalesini aldı


558 yıllık tarihi Haliç Tersahaneleri'ni yok edecek Haliç Port ihalesi, yapıldı. Projenin ihalesini 1 milyar 346 milyon dolar ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı Fettah Tamince aldı. Talimatı bizzat Başbakan Erdoğan'ın verdiği proje ile Haliç Tersahanaleri kamuya kapatılacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan 558 yıllık tarihi Haliç tersahanlerini yok edecek Haliç Port projesinin ihalesi yapıldı.

Proje için en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolar ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi.

Diğer değişle Rixos Otellerinin sahibi, Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı Fettah Tamince aldı.

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve günümüze kadar gelen Haliç Tersaheneleri'nin yerle bir edecek proje için ilk resmi adım da atılmış oldu.

Şimdi açık artırmada en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın onayına sunulacak. Yıldırım'ın onayı ile ihale sonuçlanacak.

Haliç Port Projesi, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek.
Haliç Port projesiyle Haliç'e 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak.
Proje tamamlandığında Haliç Tersahane kıyıları kamuya kapatılacak.