KASA İMALATÇISININ İLGİNÇ HIRSIZ TAKTİĞİ

KASA İMALATÇISININ İLGİNÇ HIRSIZ TAKTİĞİ

Gaziantep'te kasa işiyle uğraşan Mehmet Kılıç, uzun süren çabaları sonucu hırsızlardan korunabilmek için 1.35 metre yüksekliğinde insan görünümlü kasa üretti.

İnsan görünümlü kasayla gören herkesi şaşkına çeviren icadın sahibi Mehmet Kılıç farklılık yaratmak istediğini belirterek kasanın roket mermisine bile dayanıklı olduğunu iddia etti. Hırsızların fark etmemesi için bu taktiği bulduğunu söyleyen Mehmet Kılıç ilgi çeken kasayı "adam gibi kasa" sloganıyla sergiledi. 

"ADAM KASA"

Gaziantep’te 40 yıldır çelik kasa imalatıyla uğraşan Mehmet Kılıç, bir platform üzerine insan maketi biçiminde çelik kasa yaptı. Kılıç, 1 yıl süren uğraşın ardından 1 metre 35 santim boyunda, 75 santim enindeki insan maketi görünümlü eserini tamamladı. 600 kilo ağırlığındaki kasanın, maketin baş kısmının sağa ve sola döndürülmesiyle açıldığını belirten Kılıç, eserine 'Adam kasa' adını verdi.

Babası ile birlikte yaptıkları eseri görenlerin şaşırdığı kasanın hırsızların dikkatini çekmeyeceği için tasarladığını anlatan İbrahim Kılıç, "Adam kasa adını verdiğimiz eserin gövde kısmındaki kasa bölümüne milyonlarca lira para ve ortalama 10 kilo altın sığıyor. Kasanın tasarım aşaması titizlikle yapıldı. Her aşamasında ayrı bir çalışma yapıldı. Kasa hiçbir kesici ve delici aletle açılamaz. Dahası roket mermisiyle bile delinmeyecek şekilde tasarladık. Bu kasanın hırsızların deyimiyle 'patlatılma' imkanı yok" dedi.

"KİMSE FARK EDEMEZ"

İmalathanede sergiledikleri ve görenlerin kendileri tanıtmadıkça maketin kasa olduğunu anlayamadığını vurgulayan İbrahim Kılıç, "Yaptığımız eserin kasa olduğunu kimse fark edemiyor. İçinde değerli eşyaların saklandığında da kimse kasa olduğunu fark edemeyecek. Bu özelliğiyle hırsızların işini zorlaştıracak. Farklı tasarımlarla kasa imatalımız devam ediyor. Kendi üretimimizin yanı sıra isteyenlerin talebine göre de eserler ortaya çıkarabiliyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı