Kartalkaya'da 4 Kayakçı Kayboldu

Kartalkaya'da 4 Kayakçı Kayboldu

Bolu Kartalkaya'da kayak yaparken pistlerin dışına çıkan 4 tatilci kayboldu.

4 tatilci kayboldu
Bolu Kartalkaya'da kayak yaparken pistlerin dışına çıkan 4 tatilci kayboldu. 
 
Mutlu YUCA-KorayYILMAZDEMİR 
24.01.2013 16:32
 
 
Sis nedeniyle yönlerini bulamayan 4 tatilci, Kartalkaya Jandarma Arama Kurtarma timinden yardım istedi. Jandarmanın kaybolmalara karşı bölgeye koyduğu numaralandırılmış levhaları bildiren 4 tatilci, kayak merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulundu.
 
Bugün saat 13.00 sıralarında, Kartalkaya'da birlikte kayak yapan 4 tatilci pistlerin dışına çıkınca kayboldu. Yaklaşık bir saat boyunca yürüyen tatilciler, yoğun sis nedeniyle kayak merkezini bulamayınca telefonla jandarmadan yardım istedi. Kartalkaya Jandarma Arama Kurtarma timi, kaybolan tatilcilerden çevrelerine bakarak kaybolmalara karşı daha önce ağaçlara astığı numaralandırılmış levhaları kendilerine söylemelerini istedi. Tatilcilerin bulundukları bölgedeki levhada yazılı olan numarayı bildirmesi üzerine jandarma timleri kar motorlarıyla bölgeye yöneldi. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sonucunda 4 tatilci, kayak merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Kındıra mevkiinde bulundu. Sağlık durumlarının iyi olduğu görülen tatilciler kar motorlarıyla kayak merkezine getirildi. Jandarma soğuktan üşüyen Okan Çak, Muhammet Sağlam, Sevda Keleş ve Ali Keleş'e çay ve kek ikram etti. Tatilciler daha sonra otellerine döndüler.
 
Okan Çak saat 13.00 sıralarında kaybolduklarını belirterek, "Yaklaşık 1 saat yürüdük ama sis nedeniyle yönümüzü bulamadık. Daha sonra jandarmaya haber verdik. Jandarma bizi bularak kayak merkezine getirdi" dedi.