Kartal Türk Telekom Arenaya Konuyor!

Kartal Türk Telekom Arenaya Konuyor!

Beşiktaş'ın Süper Lig 2. Yarı maçları Türk Telekom Arena'da mı?..

 KARTAL SEYRANTEPE'YE KONUYOR MU?



Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Galatasaray arasındaki, TT Arena krizi her geçen gün büyüyor.
Bazı Galatasaray yöneticilerinin sözleşmede çatının kapatılması konusunda herhangi bir hüküm bulunmadığı yönündeki açıklamaları üzerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı Galatasaray Kulübünü ortaya koyduğu belgeler ile yalanlayarak konuyu mahkemeye taşıdı. Dönemin Gençlik ve Spor Genel müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Kulübü Yönetimi adına Işın Çelebi'nin imzalarının bulunduğu 03.05.2011 tarihli  sözleşmede, TT Arena'nın çatısının 24 ay içerisinde kulüp tarafından kapatılacağı ortaya çıktı. 

Bakanlık tarafından Galatasaray Kulübüne Çatı kapama ile ilgili İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne dava açılması konusunda talimat verildi. Bunun üzerine   02-11-2012 tarihinde de Galatasaray Kulübüne Ankara 14. Noter Kanalı ile çatının bir an önce kapatılması konusunda ihtarname gönderildiği ortaya çıktı.

Galatasaray Kulübü ile Spor Genel Müdürlüğü’nün bunun dışında 12 konuda da mahkemelik olduğu anlaşıldı. Aynı konularda 12 farklı dava açılmış durumda. Bakanlık ile Galatasaray yönetimi sadece Çatı konusunda değil; müsabakaların net hasılatının yüzde yedisi, TT Arena isim hakkı, İç ve dış Reklam gelirlerinin yüzde onu, yüzde beş reklam payı, baz istasyonlarından kaynaklanan idari alacak, kombine bilet ve loca alacaklarından yüzde yedi, basketbol ve voleybol takımlarının forma reklamlarından  yüzde beş pay alınması konusunda da mahkemelik olmuştu. Taraflar arasındaki sözleşmeye göre GSGM nün stadı kendilerine geri teslim etmelerini istediği zaman Galatasaray Spor Kulübü stadı  30 gün içinde geri teslim etmek mecburiyetinde. 

Beşiktaşın ilk andan itibaren maçlarını Seyrantepe Türk telekom Arena'da oynamak istediği herkesçe malum.Bu durumu bilen Beşiktaş yönetiminin, Süper Ligin  2nci yarısında maçlarını  nerede oynayacağı netlik kazanmayan Beşiktaş Futbol Takımı için, GSGM'ne başvurarak  Seyrantepe'deki stada talip olduğu öğrenildi. GSGM nün de sıcak baktığı stad tahsisi için, mahkeme sonuçları beklenmeden işlemlere başlanabileceği duyumları alınıyor.

Galatasaray Spor Kulubü'nün yerine getirmediği şartlar ve yapmadığı ödemelerle ilgili ayrıca ceza almakla beraber TFF ve İddia ödemelerine de tedbir konulması gündemde. Ama Galatasaray açısından bütün kötü haberler bundan ibaret değil ayrıca yeni tahsis edilecek stadyum yeterli kapasitede olmazsa satılan kombine bedellerini geri ödemek zorunda kalacakları gibi, stad isim sponsoru Türk Telekom ile de ayrıca mahkemelik olacakları görülüyor. Galatasaray isim hakkı sponsoru Türk Telekom A.Ş. nin hükümete yakınlığı herkesçe malum..

Beşiktaş yönetiminin Süper Lig 2nci yarı maçlarını Türk Telekom Arena'da  oynamak şartıyla stadın üstünün kapanmasını taahhüt edebilecekleri belirtildi.. Mali açıdan sıkıntılı günler geçiren Galatasaray Spor Kulübünün ise çatının inşa edilmesi karşılığı bu duruma onay verebileceği düşünülüyor.. 

Ankara kulislerinde bütün bu gelişmelerin arka planında, son günlerde yaşanan süreç ile ilgili Galatasaray yönetiminin ve taraftar gurubu Ultraslan'ın, hükümet karşısındaki duruşunun rol aldığı ve Arena Stadını kendilerine bila bedel hediye edip kulübü iflastan kurtaran hükümetin karşısında saf tutmaları olduğu söyleniyor..

Kaynak:Haber Kaynağı