KARISI ÖLDÜ 14 YAŞINDA BALDIZINI KAÇIRDI

KARISI ÖLDÜ 14 YAŞINDA BALDIZINI KAÇIRDI

Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıl önce tabancayla intihar etiği iddia edilen 24 yaşındaki Azize Yentar’ın eşi Nezir Yentar, olaydan 45 gün sonra

Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıl önce tabancayla intihar etiği iddia edilen 24 yaşındaki Azize Yentar’ın eşi Nezir Yentar, olaydan 45 gün sonra baldızı Hatice ile ortadan kayboldu ve tüm aramalara karşın bugüne kadar bulunamadı.

ESKİ DAMADIMIZ KAÇIRDI

14 yaşındaki kızlarının eski damatları Nezir Yentar tarafından kaçırıldığını ileri süren Hilfa ve Cemil Karacadağ çifti, "Kızımız Azize intihar etmedi, damadımız öldürdü" diye şikayette bulundu.


Merkez Bağlar İlçesi’ne bağlı bir köyde meydana gelen olayda 24 yaşındaki Azize Yentar, silah sesi üzerine eve gelen yakınları tarafından karnından vurulmuş halde bulundu. Hastaneye götürülen Yentar hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAN DONDURAN HİKAYE

Azize Yentar’ın ölümünden sonra yapılan olay yeri incelemesinde havluya sarılı bir tabanca bulan güvenlik güçleri, silahın temizlenmesi sırasında üzerinde leke oluşan bez bulunduğunu da tutanak altına aldı.

78076.jpg

Olay yeri incelemesinde Azize Yentar’ın ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulanamadı ancak duvarda bir delik tespit edildi. Kriminal incelemeye alınan tabancada herhangi bir parmak izine de rastlanmadı.

"EŞİM TABANCA KULLANMAYI BİLİYORDU"

Silah sesi üzerine eve girip Azize Yentar’ı bulan yakınları intihar ettiğini söylerken, genç kadının eşi Nezir Yentar ifadesinde olay günü evde olmadığını belirtti. Olaydan babasının telefonu ile haberdar olduğunu belirten Nezir Yentar, "Eve geldiğimde eşimi dışarı çıkarmışlardı. Hastaneye götürdüm. Benim iki eşim var.

Eşlerim arasında bir sorun yoktu. Eşim daha önce tabanca kullanıyordu. Evdekiler kendini vurduğunu söyledi. Kızım annesinin elinden tabancayı almış. Eşimle herhangi bir sorunum yoktu" dedi.

45 GÜN SONRA KIZ KARDEŞİ VE EŞİ ORTADAN KAYBOLDU

Kriminal incelemede yaşamını yitiren Azize Yentar’ın elinde atış artığına rastlandığı tespit edildi. Olaydan sonra savcılığa başvuran Azize Yentar’ın annesi Hilfa ve babası Cemil Karacadağ, kızlarının ölümünün şüpheli olduğunu ileri sürdü.

Eşinin yaşamını yitirdiği olaydan 45 gün sonra Nezir Yentar, baldızı 14 yaşındaki Hatice Karacadağ ile ortadan kayboldu. Eski damatları ile küçük kızlarının ortadan kaybolması üzerine Hilfa ve Cemil Karacadağ çifti 18 Ocak 2014 günü savcılığa başvurup, "Eski damadımız Nezir Yentar, küçük kızımız Hatice’yi kaçırdı" diyerek suç duyurusunda bulundu.

"KIZIMI NEZİR’İN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM"

Kızı Azize öldükten sonra çocuklarının kendilerinde kaldığını belirten Cemil Karacadağ, "Eski damadım çocuklarını görmek için gelip gidiyordu. 17 Ocak günü Hatice ortadan kayboldu. Ararken bahçe kapısı dışında terliklerini bulduk. Bir akrabamız Hatice’yi, Nezir’in kaçırdığını duyduğunu söyledi. Kızımın rızası ile kaçtığını sanmıyorum. Damadım çocuklarını görmeye geldiğinde bile kızım rahatsız olup dışarı çıkıyordu. İntihar ettiği söylenen kızımı Nezir’in öldürdüğünü düşünüyorum" dedi.

Hatice Karacadağ’ın kaçırılması iddiasına ilişkin soruşturma başlatan savcılık, 19 Mart 2014 günü Nezir Yentar hakkında yakalama kararı verdi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Nezir Yentar ve baldızı Hatice tüm aramalara karşın bulanamazken, Azize Yentar’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık 1 Mart 2016 günü takipsizlik kararı verdi. Kararda olayın ’intihar’ olduğu, herhangi bir yönlendirme ve etkileme olmadığı kaydedildi.

Karacadağ ailesinin avukatı Uğur Bingöl, Azize’nin ölümüne ilişkin takipsizlik kararına Sulh Ceza Hakimliği’nde itiraz etti. Şüpheliye hala ulaşılamadığı belirtilen avukat Bingöl, adli tıp uzmanının olayın intihar olduğuna yönelik tespitinin bulunmadığını savundu ve soruşturmanın genişletilmesini istedi. Ancak takipsizlik kararının kaldırılması istemi reddedildi.

Şimdi Karacadağ ailesi, yaşı küçük olan kızları Hatice’yi kaçırdığını öne sürdükleri Nezir Yentar’ın yakalanmasını bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı