KARAYOLUNA  PKK TUZAGI

KARAYOLUNA PKK TUZAGI

Çukurca karayoluna tahrip gücü yüksek patlayıcı düzenek

KARAYOLUNA ÖLÜM KAPANI

HAKKARİ  Çukurca karayolunda bir menfezin altına PKK'lılarca daha önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından fünye ile patlatılarak muhtemel bir facia önlendi.

 

 

İKİ KİLOMETRE ALAN BOŞALTILDI

Hakkari-Çukurca karayolunda sabah saatlerinde mayın taraması yapan güvenlik güçleri Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Oğul Köyü yakınlarında bir menfezin altında patlayıcı tespit etti. Bunun üzerine yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemi alan askerler, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Güvenlik güçleri vatandaşları yaklaşık 2 kilometre uzaklıştırdı.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Bombanın uzaktan kumanda ile patlatılmasını önlemek için sinyal kesicilerin yerleştirilmesinin ardından bomba imha uzmanları patlayıcıya fünye yerleştirdi. Yapılan birinci denemede patlayıcı patlatılmazken, bomba ikinci elektrikli fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile imha edilen patlayıcı yolda 1 metre derinliğinde çukur açtı.

Patlayıcıya müdahale sırasında yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta 2 Kobra helikopterin de, yüksek dağlık alanda bazı hedeflere ateş açtığı görüldü.

Yaklaşık 6 saat kapalı kalan karayolu bombanın imha edilmesinin ardından yoldaki çukur Karayolları ekipleri tarafından doldurulduktan sonra yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı