Karayolları ekibinin üstüne çığ düştü

Karayolları ekibinin üstüne çığ düştü

Erzurum çat karayolunda çığ düştü kepçe operatörü çığ altında kaldı

Erzurum'un Çat ilçesinin Kirişli mevkiinde karayolunu kardan temizleme çalışması yapan iş makinesinin üzerine çığ düştü. İş makinasının içinde mahsur kalan 46 yaşındaki operatör Muammer Yalçın yaşamını yitirdi.

Erzurum- Bingöl karayolunun Çat- Karlıova ilçeleri arasındaki Kirişli Bakımevinin bulunduğu yerde kar temizleme çalışması yapan bir kepçenin üzerine çığ düştü. Karayolu ulaşıma kapanırken, iş makinası içinde mahsur kalan kepçe operatörü Muammer Yalçın'ın kurtarılmlası için çalışma başlatıldı. Karayoları 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri yapılan tüm müdahaleye rağmen Muammer Yalçın'ın kurtarılamadığını bildirdi. Ayrıca Erzurum- Ağrı karayolunun Saç Dağı kesiminde 50'ye yakın taşıt mahsur kaldı. Karayoları 12'nci Bölge Müdürlüğü tipi ve kar yağışıyla birlikte Erzurum-Bingöl, Erzurum-Ağrı, Erzurum-Muş yollarının ulaşıma kapandığını bildirdi. Erzurum'da çevre illere gidiş noktalarını kesen trafik ekipleri sürücülere geçiş izni vermedi. İlk ve ortadereceli okullardan sonra Atatürk Üniversitesinde de bugün tüm fakülte ve yüksekokullarda eğitime bir gün ara verildi

Palandöken Kayak Merkezindeki otellerde kalan yerli ve yabancı turistler tipi nedeniyle otellerinden dışarı çıkamıyor. Erzurum'da şehir içinde trafik önemli ölçüde aksarken, tipi yüzünden binaların çatıları ve tabelalar uçtu. Birçok ağaç kırıldı. Otomobillerde maddi hasarlar oluştu. Erzincan'da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelere iki gün izin verildi.

Bölgede iki gündür devam eden kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum'da 693, Erzincan'da 515, Ağrı'da 354, Muş'ta 262, Kars'ta 172, Iğdır'da 41 ve Aradahan'da 37 olmak üzere toplam 2 bin 74 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar yağışının bölgede Perşembe gününe kadar etkili olacağını bildirdi. Kar kalınlıkları Ağrı'da 55, Erzurum'da 35, Erzincan'da 30 Muş'ta 20, Kars'ta 15, Ardahan'da 10 santimetreyi buldu. Sarıkamış Kayak Merzinde kar kalınlığının 80, Palandöken Kayak Merkezinde 57 santimetre olduğu belirtildi.