KARAYILAN'DAN "ATEŞ KES" AÇIKLAMASI

KARAYILAN'DAN "ATEŞ KES" AÇIKLAMASI

Haziran ayında AKP hükumetinin adım atmaması ile birlikte biz hemen bunun bir oyun olduğunu anlamalıydık.”

KCK yürütme konseyi üyesi Murat Karayılan, İMC TV’ye yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet'tin haberine göre, Karayılan, KCK’nin ateşkes bitti açıklamasının ardından yaptığı konuşmada, “Mevcut yaklaşımlar aslında oldukça zorlayıcı, intikamcı, demokratik çözüm ümitlerini tümden ortadan kaldırıcı niteliktedir. Var olan zemini zaten bozdular. Var olan ümitleri de ortadan kaldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN MÜDAHALESİ İLE ÇÖZÜM SÜRECİ KALMADI

Çözüm sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahalesiyle ortadan kaldırıldığını dile getiren Karayılan, “‘Masa filan ortada yok’ dedi. Yani her şeyi yok saydı. Bunların tümünün yerle bir edilmesi ne anlama gelir? Çözümün bitirilmesi anlamına gelir. Çözüm dolayısıyla bitmiştir, çözüm yoktur” diye konuştu.

SİLAHSIZLANMA ÇAĞRISININ ANLAMI

Silahsızlanma çağrısının “teslim ol” manasına geldiğini dile getiren Karayılan, PKK gerillarının geri çekilme programına ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Gerilla geri çekilmeye başlayacak ama Haziranla birlikte hükümet de üzerine düşen görevleri yapacak. Neydi bu görevler? Yasal, anayasal düzeltmeler yapacak. Peki Davutoğlu’na soruyorum, yaptı mı bunları? Üzerinden 2.5 yıl geçiyor. Hani nerede? Nerede AKP’nin yaptığı yasal ve anayasal düzenlemeler? Hiçbir şey yapmadığı halde kalkıp bizim sanki sözümüzü tutmadığımızı iddia etmek açıkca yalan söylemektir. Biz geri çekilmeyi ona rağmen durdurmadık. Eylül’de durdurduk. Aslında bu da bizim saflığımızdı. Şimdi onun özeleştirisini veriyoruz. O bizim bir saflığımızdı. Haziran ayında AKP hükümetinin adım atmaması ile birlikte biz hemen bunun bir oyun olduğunu anlamalıydık.”

HÜKUMETİN RENGİNE BAKAR YOLUMUZU BELİRLERİZ

Karayılan koalisyon tartışmalarına yönelik olarak da “Kurulacak olan hükümetin de rengine bakıp biz de kendi yolumuzu belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı