Karayılan: Gündemimizde silah bırakmak yok

Karayılan: Gündemimizde silah bırakmak yok

PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Silah bırakılması halinde PKK'lıların başka ülkeye gedebileceği' açıklamasına yanıt verirken, gündemlerinde silah barakmanın bulunmadığını aksine daha çok silahlanmak istediklerini söyledi. 

Karayılan, "Ama Türkiye 'Silahları bırakılam sorunu sorunu diyalog ile çözelim' derse, bizde 'hay hay' deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" dedi.

Kürt sitelerinde yer alan habere göre, PKK yöneticisi Murat Karayılan PKK'nın kuruluş yıldönümü ile ilgili açıklama yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'PKK'lıların silah bırakmaları halinde başka ülkelere gidebilecekleri' yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Karayılan, silah bırakmanın gündemlerinde olmadığını, tam aksine gündemlerinde daha fazla silahlanmak olduğunu belirterek, "Bugün Ortadoğu çok karışık, biz niye silah bırakalım. Biz ne için silah aldık, bugün niye bırakalım. Bugün Suriye Kürtleri önceden yaşananları tahmin etmeyip, silahlanmayıp savunma gücünü kurmasaydı perişan olurlardı. Böyle bir durumda biz niye silah bırakalım" diye konuştu. 

Silah bırakma şartlarını da açıklayan Murat Karayılan, "Bugün Türkiye dese ki, 'Bugüne kadar Kürtlere baskı yaptık, zulum yaptık. Gelin silahları barakalım sorunu diyalog ile çözelim' derse, biz de 'hay hay' deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" dedi.