KARANLIK ELLER HATAY'DA HAREKETE GEÇTİ

KARANLIK ELLER HATAY'DA HAREKETE GEÇTİ

Burak Can Karamanoğlu için yürüyüş yapmak istedi

BİR TAHRİK'TE HATAY'DA

Antakya Armutlu’da AKP’li oldukları iddia edilen bir grup genç, hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu için yürüyüş yapmak istedi. Ancak yürüyüşte Bozkurt işaretleri yaptıkları dikkat çeken ve MHP’li olmadıkları belirtilen kişilerin eylemine ilişkin önemli iddialar ortaya atılıyor. 3 gün önce Okmeydanı'nda meydana gelen tahrik sonucu bir gencin hayatını kaybetmesi ardından benzer girişimler yurt geneline yayılmaya başladı. Seçimlere 15 gün bu günde bir tahrik haberi de Hatay'dan geldi. Akşam saatlerinde ise Samanyolu TV'ye saldırı düzenlendi. İşin giderek daha kötü bir hal almasından endişe ediliyor. İşte hatay'dan meydana gelen olayın Yurtgazetesi internet sitesinde yer alan haberi.

AKP'LİLER BOZKURT İŞARETLERİ İLE YÜRÜDÜ 

Hatay’da ellerinde önceki gün sokak olaylarında hayatını kaybeden, Burak Can Karamanoğlu’nun fotoğrafları olan bir grup bozkurt işareti yaparak, Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Armutlu mahallesine yürümek istedi.

“BAŞINDA AKP'Lİ BAŞKAN VARDI”

Vali Ürgen alanında başlayan yürüyüşe Polis Cumhuriyet alanında barikat kurarak izin vermedi. 
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Armutlu mahallesine yürümek isteyen grubun içerisinde, AKP Defne ilçe başkanının bulunduğunu öne sürdü.

Milletvekili Çirkin, “Bir kısım genci, liselileri toplamak suretiyle, yeni kaybettiğimiz Burak Can, kardeşimizin resimlerini de dağıtarak bir yürüyüş yapmak istendi. Emniyet bu yürüyüşe izin vermedi. Bu gençleri sevk ve idare edenlerin, bozkurt işareti yaptıranların, ne Milliyetçi Hareket Partisi ne de Ülkü Ocakları ile bir ilgisi yoktur” dedi.

Halk arasında gençlerin Armutluda Alevi vatandaşların yaşadığı yere yürüdüğünün konuşulmaya başlandığını belirten MHP Milletvekili Çirkin, açıklamasını söyle sürdürdü: “Bu rezalettir. İktidar makamını elde tutmak adına, kardeşi kardeşe düşürülmesi ve üstüne bir de MHP’nin alet edilmesi rezalettir. AK Parti’ye oy veren anne ve babalar, çocuklarınızı bu istismarcılardan koruyun. Bin bir emekle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, her zaman polis, her zaman Ülkü Ocakları koruyamayabilir, aklınızı başınıza alın ve evlatlarınıza sahip çıkın. Bu çirkin tahriki yapanlara da demokrasi dışına çıkmama çağrısında bulunuyorum.”

Olayın Emniyet’in ve Ülkü Ocakları İl Başkanı’nın müdahaleleri sonucu bitirildiğini söyleyen Çirkin, “Emniyet her zaman bu hassasiyette olamayabilir, buna vakit bulamayabilir. Ülkü ocakları her zaman vakıf olamayabilir. Böyle bir ortamda, bu kurşun bu namludan çıkarsa geriye dönmez. Türkiye’nin her tarafı yanar. Burada en büyük vazife AKP’ye oy veren anne ve babalara düşmektedir. Çocuklarına sahip olmalıdırlar” diye konuştu.

"Burak Can da, Berkin de, Tunceli'de şehit olan polis de bizim evladımız" diyen Çirkin, AKP’nin yerel yetkililerini de bu konuda hassasiyete davet etti.