KARAMAN'I ELEŞTİREN ERDOĞAN'IN BU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

KARAMAN'I ELEŞTİREN ERDOĞAN'IN BU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Başkanlık için Alevi , Caferi, Ermeni,Yahudi ve diğer cemaatlerden destek bekleyen Erdoğan'ı Meclis başkanı seçtirdiği İsmail Karaman'ın "Laiklik Kalksın" talebi zor durumda bıraktı.

Meclis Başkanı Karaman'ın "Laiklik kalksın, dindar anaysa gelsin" açıklamasına karşı gelişen büyük tepkiler Erdoğan'a bir gün sonra açıklama yapmaya mecbur etti. İsmail Karaman'ı "Kendi düşüncesi" diyerek eleştirdi ve "Benim düşüncelerim başından beri bellidir" dedi ama ortaya çıkan görüntüler Erdoğan'ı bu sözlerinden dolayı utandıracak netlikte.

YA LAİK OLUNUR YA MÜSLÜMAN DEMİŞTİ

Açıklamasında eleştiride bulunmayan ancak Türkiye'de kendisini destekleyen Sunni çoğunluğun yanında, azınlık cemaatlerinde desteğine gereksinmesi olması nedeni ile İsmail Karaman için "Kendi düşüncesi" diyerek savuşturan Erdoğan'ın geçmişte "Ya Müslüman olunur, ya Laik, hem laik hem Müslüman olunmaz " dediği hala hafızalarda.

BAŞINDAN BERİ BENİM DÜŞÜNCELERİM BELLİDİR DEDİ AMA GÖRÜNTÜLER ÖYLE DEMİYOR

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun TBMM Başkanı Kahraman’ın laiklik açıklamasına ilişkin sorusu üzerine, “Meclis Başkanımız Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini, düşüncelerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgili ise benim başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır’da yaptığım konuşma bu konuda çok çok önemli. Kurucusu olduğum partimin de programında bu zaten çok açık, net yer almaktadır” dedi.

“MECLİS BAŞKANIMIZ KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR”

Hırvatistan’da İslam dininin hukuken ve kurumsal olarak diğer dinlerle eşit statüde kabul edilmesinin 100. yıl dönümü kutlamalarına davet edilmesinin kendisi için bir şükran vesilesi olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu davet için Cumhurbaşkanı Kitaroviç’e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda basın mensuplarının gündemdeki gelişmelere ilişkin sorularını da cevaplayarak değerlendirmelerde bulundu.

BAŞANDAN BERİ BELLİ OLAN DÜŞÜNCESİ NEYMİŞ ?

KENDİ KANATLERİ DEDİ, KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ UNUTTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın yeni Anayasa’nın yapılması konusunda dün yaptığı açıklamayı nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusuna şu cevabı verdi: “Meclis Başkanımız Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini, düşüncelerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgili ise benim başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır’da yaptığım konuşma bu konuda çok çok önemli. Kurucusu olduğum partimin de programında bu zaten çok açık, net yer almaktadır.

TAKKİYE Mİ YAPTI

Ve buradaki bütün gerçek şudur: Devlet tüm inanç gruplarına inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir ve laiklik budur. Bizler partimizi kurduğumuz zaman tüm dünyadaki laik sistemleri inceleyerek, ki bunlar da zaten biliyorsunuz bir Anglosakson laiklik, kara Avrupa’sının laiklik anlayışı, bütün bunları inceleyerek bizler partimizin bu konudaki anlayışını o zaman programımıza yerleştirdik. Ve Cumhurbaşkanlığı adaylığımda da yine Cumhurbaşkanlığımla ilgili beyannamemin içerisinde de bunlar var. Bu konuda Türkiye’de şu andaki bu müzakere bence ülkemizin gündemini çok farklı yerlere çekme gayretinden başka bir şey değildir diye düşünüyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı