KARAMAN'DA 10 ERKEK ÖĞRENCİ TECAVÜZE UĞRAMIŞ

KARAMAN'DA 10 ERKEK ÖĞRENCİ TECAVÜZE UĞRAMIŞ

Sosyal medyada duyulduktan sonra büyük bir tepki alan ve Ankara patlaması ile unutulmaya yüz tutan Karaman'da erkek çocuklara tecavüz olayına tepkiler dinmek bilmiyor

EĞİTİM BİR SEN, ÖĞRETMENİ, KESİN İHRAÇ KARARIYLA DİSİPLİNE SEVK ETTİ

Karaman'da vakıf ve dernek evlerinde kursa gelen ilkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan bir ilkokulda görevli sınıf öğretmeni Muammer B.'nin bağlı olduğu Eğitim Bir Sen Karaman Şubesi, basın açıklamasında bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Sendika tarafından yapılan basın açıklamasında iddia edilen olaydan dolayı, eğitim camiası olarak derin üzüntü duyulduğu ve şiddetle kınanarak, lanetleri belirtildi. Sendika, öğretmen hakkında da kesin ihraç istemiyle genel disiplin kuruluna sevk edilmesi kararı alındığını duyurdu.

SENDİKANIN İSMİ KASITLI KULLANILDI

Açıklamada basında yayınlanan haberlerde sendikanın isminin kullanılmasının kasıtlı olduğu öne sürüldü. Açıklamada, sendikaların birer sivil toplum kuruluşu olduğu, üye olmak isteyenlere karakter taraması, kişilik testi ya da doktor raporu isteme gibi bir hak ve yetkilerinin olmadığı ifade edilirken, iddia edilen vahim olaydan derin üzüntü duyulduğu ifade edilirken, "Bu gayri ahlaki olayı bir kez daha lanetliyor, olayda adı geçen şahsın, dava sonuçlandığında en ağır ceza ile cezalandırılmasını temenni ediyor ve bunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı