KARAMAN TECAVÜZLERİNDE YENİ SKANDAL

KARAMAN TECAVÜZLERİNDE YENİ SKANDAL

Bulguları raporlarla tespit edilen Ensar Vakfı ve Kaimder evlerine 10 çocuğa tecavüz olayında skandallar bitmek bilmiyor.

Karaman’da Ensar ve Kaimder evlerinde çocuklara cinsel istismarın boyutu büyüyor bir yandan da yasadışı öğrenci ev/pansiyonlar faaliyetlerine devam ediyor. Gazeteport'un haberine göre, Siyahser semtinde öğrenci pansiyonunun olduğu ortaya çıktı. Bu pansiyona giden yine tanıdık bir kurumun yetkilisi. O da Kaimder’in Başkanı Mehmet Sarı.

PANSİYON HALA FALİYETTE

Kasım 2015’te Facebook sayfasında Mehmet Sarı, “İmam-ı Azam Camii İmam Hatibi Hafız Mehmet Şimşek hocamızla Siyahser Pansiyon hafızlarımızla TEOG sınavı öncesi moral ziyaretinde bulunduk..Hafızlarımız Dualarınızı bekler” yazıp fotoğraflar paylaştı. Bu paylaşımın tarihi Karaman’daki olaylardan önce ama Gazeteport’un ulaştığı kaynaklar bu pansiyonun halen faaliyette olduğunu söylüyor. KAİMDER Başkanı’nın bu pansiyonla nasıl bir ilgisi var şimdilik bilinmiyor.

YİNE YASA DIŞI

Kaimder Başkanı’nın o ev/pansiyonda olması başlı başına sorun çünkü resmi kayıtlarda böyle bir pansiyon yok. Yani yine yasadışı bir pansiyon ve devlet korumasında olan çocuklar kalıyor.

İLKÖĞRETİM DÜZEYİ İÇİN KURULAMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı özel öğrenci yurtları yönetmeliğine göre, vakıflar ve tüzel kişiliklerin ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için yurt ya da pansiyon kurmaları yasak. İlköğrenim düzeyindeki çocuklar için sadece devlet tarafından yurt ya da pansiyon kurulabiliyor.

kaynak;gazeteport