KARAMAN TECAVÜZLERİNDE KAN DONDURAN İFADELER

KARAMAN TECAVÜZLERİNDE KAN DONDURAN İFADELER

İddianameye göre, tecavüz ve cinsel istismar olayları, kentin en iyi okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan Muharrem B.’nin gönüllü olarak Ensar Vakfı ile KAİMDER’e ait yurtlarda görev aldığı 2012 ve 2015 yılları arasında gerçek

KARAMAN’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye 'tecavüz' ve ‘cinsel istismar' suçundan tutuklanan öğretmen 54 yaşındaki Muharrem B., 20 Nisan çarşamba günü Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak.

7'SİNE TECAVÜZ

Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B.’nin, cinsel istismarda bulunduğu mağdura "Ben seni Allah ve Resulün rızası için seviyorum" dediği de iddianamede yer aldı. Mağdur öğrenciler de yaşadıklarını anlatırken kan donduran ifadeler verdi.

MAĞDUR ÇOCUKLAR DİNLENDİ

Karaman’da infiale neden olan yurtta kalan çocuklara öğretmenin tecavüz etmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin Karaman Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesiyle dava süreci hızla ilerliyor. Soruşturmayı yürüten savcı Murat Ünlü tarafından 16 Mart günü iddianamenin sunulmasının ardından mahkeme 20 Nisan’a duruşma günü verildi. Ancak mahkeme, bu arada peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi. Görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak duruşmada tutuklu sanık Muharrem B.’ye sorulacak ve savunması alınacak.

01.png

Hukukçular, mağdur ve tanık ifadelerinden adli tıp raporlarına dosyanın büyük oranda tamamlandığı davanın hızla sonuçlanabileceğini söyledi.

VAKIF BAŞKANI 3-4 AY ÇALIŞTI DEDİ AMA 2012-2015 YILLARI ARASINDA TECAVÜZ SÜRMÜŞ

Karaman’da küçük yaştaki çocukların barındığı vakıf ve dernek yurtlarında uğradığı tecavüz ve zulmü, Karaman Cumhuriyet Savcısı Murat Ünlü’nün hazırladığı iddianame tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkardı. İddianameye göre, tecavüz ve cinsel istismar olayları, kentin en iyi okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan Muharrem B.’nin gönüllü olarak Ensar Vakfı ile KAİMDER’e ait yurtlarda görev aldığı 2012 ve 2015 yılları arasında gerçekleşti.

OKULA GİTMEK İSTEMEDİ

ensar_vakfi_karaman_subesi_acildi_h7048.jpg

Yaşları 13 ve 16 yaş arasındaki 10 erkek öğrencinin cinsel istismara uğradığı olay, mağdurlardan birinin okula gitmek istememesi üzerine ablası tarafından Konya'da psikologa götürülmesiyle ortaya çıktı. Öğrencinin, kaldığı yurttaki öğretmeninin müstehcen görüntüler izlettiğini söylemesi üzerine psikolog durumu Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Hazırlanan soruşturma dosyası, olay yeri Karaman olduğu için yetkisizlik kararıyla Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

ENSAR VAKFI BAŞKANI 3-4 AY DEMİŞTİ 2014 YILINDAN TECAVÜZ EDİYORMUŞ

karaman-ensar-vali(1).jpg

Karaman’da soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısı Murat Ünlü’nün ifadesini aldığı mağdur öğrenci 2014/2015 öğretim yılında Karaman’da KAİMDER yurdunda kalırken yurtta görevlendirilen öğretmen Muharrem B.’nin kendisine ve diğer öğrencilere bilgisayardan insan ve hayvanların müstehcen görüntülerini izlettiğini, eşiyle yaşadığı ilişkileri anlattığını, bir arkadaşını yatağına çağırdığını, kendisini de çağırdığını ancak gitmediğini anlattı. Bu anlatımlar üzerine savcı Ünlü, öğretmen Muharrem B.’nin uzun süre tecavüz ettiği, cinsel istismarda bulunduğu ve müstehcen görüntüler izlettiği 10 çocuğu tespit etti. Mağdurların doktor raporları ve ifadeleri alındı.

ARAMIZDA SIR OLARAK KALACAK KİMSEYE ANLATMA

10 mağdur çocuğun, sanık öğretmen Muharrem B.’nın birinci katını lojman olarak kullandığı 3 katlı KAİMDER yurdunda kaldığı, bunlardan 3’ünün daha önce Ensar Vakfı yurdunda kaldıkları iddianamede yer aldı. Ensar yurdunda da görev yapan sanığın bu 3 çocuktan 2’sinin yine cinsel tacizde, 1’inde de cinsel istismarda bulunduğu kaydedilen iddianamede sanık Muharrem B.’nin tecavüz ettiği çocuklara “Bunlar aramızda sır olarak kalsın, kimseye anlatma’’ dediği belirtildi.

BEN SENİ ALLAH VE RESULÜN RIZASI İÇİN SEVİYORUM

İddianamede, 2014 yılında Ensar Vakfı yurdunda kalan bir çocuğun, gece yatağına uyurken yanına gelip tacizde bulunan Muharrem B.’nin kendisine “Ben seni Allah ve Resulün rızası için seviyorum’’ dediğini anlattığı da yer aldı.

46849794350d21a3c9dee6e66d58f591.jpg

Mağdur öğrencilerin ifadelerinde Muharrem B.’nin 2015- 2016 öğretim yılı başında Ereğli’de ev kiralayıp 5 öğrencinin kaydını buraya aldırdığı, hafta sonları eve gelip öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu, bazı öğrencileri de kendi köyüne götürüp cinsel istismarı sürdürdüğü iddianamede yer aldı.

SUÇLAMAYI KABUL EDİYORUM

Tutuklu sanık Muharrem B.’nin 2014 yılında KAİMDER’deki bir yönetici aracılığı ile tanışıp evlendiği eşi H.B.’nin de ifadesinde sanığın farklı kişiliğe sahip olduğunu ve cinsel birliktelik yaşamadıklarını söylediği iddianamede belirtildi.

Tutuklu sanık Muharrem B.’nin iddianamede yer alan ifadesinde, “Ben eşcinselim, 10 yaşımdan itibaren hemcinslerime ilgi duyuyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum, pişmanım, tedavi olmak istiyorum” dediği de yer aldı.

ENSAR VE KAİMDER İÇİN YAZI

İddianamede mağdur öğrencilerin öğrenim gördüğü Karaman İmam Hatip Ortaokulu ve sanığın sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun yöneticileri ile KAİMDER yöneticilerinin tanık olarak ifadelerine başvurulduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede suçlamaların meydana geldiği yerlerden KAİMDER için dernekler yasasına göre Valiliğe, Ensar Vakfı için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne müzekkere yazıldığı belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı