Karaman kız öğrenci yurdunda gerçekleşen korkunç olaya açıklama

Karaman kız öğrenci yurdunda gerçekleşen korkunç olaya açıklama

Karaman'da 1400 öğrencinin kaldığı Nefise Sultan kız yurdunda kalan öğrencileri korkudan hastanelik eden olaya valilikten ve Kredi Yurtlar kurumundan yapılan açıklama velileri tatmin etmedi.

Karaman'da Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Nefise Sultan Kız Yurdu’nda önceki gece ortaya çıkan skandal, valilik ve Kredi Yurtlar kurumundan ayrıntıları verilmeyen kısa bir açıklama ile geçiştirilmeye çalışıldı. Anne babaların devlete emanet ettiği 1400 öğrenciyi panikleten, gece yarısı yurdu terketmeye götüren olayın aslı yine açıklanmadı, suçluların kim ve amacının ne olduğu duyurulmadı.Alınan bilgilere göre tedirginlik, olayı duyan tüm yurt genelinde yurtlarda kalan öğrencilere yansımış durumda.

KAN DONDURAN OLAYLAR

Söz konusu Karaman Nefise Sultan Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencilerinden bazıları önceki gece yaşanan olayda korkunç ve ürkütücü innanılmaz iddilarda bulunmuştu. 

ARAPÇA TEHDİTLER

Alınana bilgilere göre gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, ’Sıra sizde’, 'Öleceksiniz' yazılı notlar bıraktığını öne sürerek fenalaştı. DHA'nın haberine göre, bu durumu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler oldu. 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildi.

VALİLİK 'ÖĞRENCİLERİN MAKSADINI AŞAN GİRİŞİMİ OLDU’ DİYEREK GEÇİŞTİRDİ

Karaman Valiliği resmi internet sitesinden Nefise Sultan Kız Yurdu’nda yaşanan olayla ilgili Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün açıklamasını yayınladı. Açıklamada, söz konusu olayda yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği belirtilerek "İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir” denildi. Ayrıca konunun incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

ÖĞRENCİLER TERK ETTİ

Yaşanan olayın ardından bugün dün saatlerinde çok sayıda öğrencinin valizleriyle birlikte yurdu terk ettiği görüldü. Paniğe neden olan olayla ilgili 200’e yakın öğrencinin ifadesine başvurulduğu kaydedildi. Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve Ak Partiÿİl Başkanı Mehmet Er, akşam yurda gelip 1 saati aşkın incelemede bulundu.

AYRINTI NEDEN VERİLMİYOR ?

Olay, önceki gece 03.45 sıralarında Hamidiye Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi’nde bulunan ve bu yıl açılan 1400 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. Yurtta kalan üniversite öğrencilerinden bir bölümü uyurken odalarına gelen bir kişinin kendilerini korkuttuğunu iddia edip fenalaştı. Bu durumu duyan öğrencilerden bazıları daÿsinir krizi geçirdi.

BİNAYI TAHLİYE ETMEK İSTEDİLER

Bunun üzerine yurt görevlileri, 112 Acil Servis’e haber verdi. Yurda çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.ÿ Bu sırada uyanıp yataklarından kalkan öğrencilerde, korkup binayı tahliye etmek istedi. Görevlilerin iknası sonucu öğrenciler tekrar yurt binasına alındı. Fenalaşan 8 öğrenci, ambulansla hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansla müdahale edildi.

2 HAFTADIR...

Öğrenciler, yaklaşık 2 haftadan bu yana bazı geceler odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, yüzlerini okşadığını, Arapça bir şeyler söylediğini, 'Sıra sizde’, 'Öleceksiniz’ yazılı notlar bıraktığını, odalarına ve kapılarını işaretlediğini ileri sürdü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İlgili Haberler