KARAKOLDA SODA ŞİŞESİ İLE İŞKENCE

KARAKOLDA SODA ŞİŞESİ İLE İŞKENCE

SULTANBEYLİ Fatih Polis Merkezi'nde, Ş.Ş. adlı kişiyi dövdükleri ve makatına soda şişesi sokmaya kalktıkları iddia edilen polislerin....

SULTANBEYLİ Fatih Polis Merkezi'nde, Ş.Ş. adlı kişiyi dövdükleri ve makatına soda şişesi sokmaya kalktıkları iddia edilen polislerin yargılanmasına devam edildi.

"DAYAĞI YE OTUR DEMEDİM"

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kamu güvenliği" gerekçesiyle kapalı celse görülen davaya 8 tutuksuz sanık polis memuru ve taraf avukatları katıldı.

Dava tutanaklarına göre ise ilk celse ifade veremeyen sanık polis memuru A.Ş., 2. celsesi görülen davada ifade verdi. Olay günü Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'nde görev yaptığını belirten A.Ş., "Ben müştekinin dövüldüğünü, işkenceye uğradığını görmedim. Kendisine 'Dayağı ye otur' diye de bir cümle kurmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

"MASANIN ÜZERİNDE SODA ŞİŞESİ GÖRDÜM"

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Y.İ. de olay günü darp edildiği için karakola şikayetçi olarak geldiğini belirterek, "Darp edilirken görmedim ama odadan çıkarken hırpaladıklarını anladım. Dışarı çıkarken odanın kapısı açıktı. Masanın üzerinde bir tane soda şişesi gördüm" diye konuştu.

MUAYENE EDEN DOKTOR TANIK OLARAK DİNLENECEK

Sanık avukatlarından Taha Çalıcı, mağdur Ş.Ş. ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor alınmasını talep ederek, olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Mağdur Ş.Ş.'nin avukatı Erhan Hız ise polisler hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti mağdur Ş.Ş.'yi ilk muayene eden doktorun gelecek celse tanık olarak dinlenilmesine karar verirken sanıkların tutuklama talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 10 Kasım 2014 tarihinde Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi'nde yaşandığı belirtilen olayda 7 polis memuru hakkında Türk Ceza Kanunu'nun(TCK) 94/1-3 maddelerinde düzenlenen "İşkence" suçunun "Cinsel yönden taciz şeklinde gerçekleşmesi" hükmü uyarınca 10 ila 15'er yıla, bir polis memuru hakkında ise TCK 279/1 maddesince "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemli olmak üzere Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

TUTUKLANAN POLİSLER İTİRAZ ÜZERİNE 1 HAFTA SONRA SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma aşamasında 25 Kasım 2014 tarihinde 6 polis memuru "İşkence" suçundan tutuklanmış,itiraz üzerine 1 hafta sonra serbest bırakılmışlardı.

Kaynak:Haber Kaynağı