KARADENİZ'DE SEL FACİASI; 2 ÖLÜ 1 KAYIP

KARADENİZ'DE SEL FACİASI; 2 ÖLÜ 1 KAYIP

Selde 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi akıntıya kapılarak kayboldu. Kaybolan kişinin bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Derelerin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

2 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ ARANIYOR

Selde 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi akıntıya kapılarak kayboldu. Kaybolan kişinin bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

DÜN ORDU BU GÜN PERŞEMBE

Ordu'da dün etkili olan ve hayatı felç eden sel, bugün de Perşembe İlçesi'nde etkisini gösterdi. İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı ve Gargacak dereleri taştı. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle yüksek kesimlerdeki Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerindeki vatandaşlar sel sularının evlerine kadar gelmesi nedeniyle mahsur kaldı. Park halindeki araçlar sel sularıyla süreklendi.

KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ

Kaleyaka Mahallesi Gargacak mevkiinde sel sularına kapılan 60 yaşındaki Alim Canbulut kayboldu. Canbulut'un bulunması için tüm ekipler seferber oldu.

Canbulut'u kurtarmak için sel sularına arasına giren kuzeni 55 yaşındaki Mustafa Canbulut da akıntıya kapıldı.

Güçlükle vatandaşlar tarafından sel sularından çıkarılan Mustafa Canbulut, kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

KEPÇE İLE KURTARILDILAR

Diğer hayatını kaybeden kişinin kimliği ise tespit edilemedi. Aynı bölgede mahsur kalan 6 kişi ise kepçe yardımı ile kurtarıldı. Kurtarılanlardan yaralı olan iki kişi tedavi için hastaneye kaldırıldı.

KAYBOLAN KİŞİ ARANIYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Perşembe İlçesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Belediye, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Kaybolan kişinin bulunması için çalışmaların yoğunlaştığı ifade edildi. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da kurtarılarak kepçe yardımıyla güvenli bölgelere taşındı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı