KARABÜK’TE PROTESTO

KARABÜK’TE PROTESTO

Karabük’te İsrail Protestosu

KARABÜK'ün Eskipazar İlçesi'nde İsrail'in saldırılarını protesto amacıyla yürüyen grup İsrail bayrağı yaktı.

DHA'nın haberine göre; Cuma namazı çıkışı Merkez Yusuf Bey Camii önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup eski belediye binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe Eskipazar Belediye Başkanı AK Parti'li Dursun Baş, AK Parti İl Başkanı Hasan Sevdalı, İlçe Müftüsü Rauf Arcaklıoğlu da katıldı. Grupta bulunanlar 'Hamas'a selam direnişe devam', 'Kahrolsun İsrail', 'Her yer Filistin', 'İsrail zulmüne sessiz kalma' yazılı dövizler ve sloganlar eşliğinde tekbir getirerek yürüdü. Eski belediye binası önünde konuşan Belediye Başkanı Dursun Baş, şöyle dedi:

"Mahzun ve masum Gazze'li kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran katil İsrail kahrolsun. Müminler kardeştir. Yeryüzünde yaşayan Müslümanlar ne zaman bir beraber olursak hiçbir düşman bizi alt edemeyecektir. Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i, destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz."

Konuşmanın ardından Müftü Rauf Arcakoğlu, Filistin halkı için dua edildi. Bir süre daha sloganlarla tepkilerini gösteren kalabalık, İsrail bayrağı yaktı. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı