KARA SEVDA CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

KARA SEVDA CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Ben ona aşık oldum. Dün de mezarlığa kadar takip ettim. Yeniden konuşmak istedim, hatta ‘seni öldürürüm’ dedim. Ama bana inanmadı

EDİRNE’nin Havsa İlçesi’ne bağlı Köseömer Köyü’nde 34 yaşındaki Tuncay Yavuz, 5 yıldır aşkına karşılık vermediğini öne sürdüğü 43 yaşındaki akrabası Rahime Yaşar’ı anne ve babasının mezarı başında dua ederken av tüfeğiyle öldürdü.

MAKİNE MÜHENDİSİ

Havsa İlçesi’ne 18 kilometre uzaklıktaki 340 nüfuslu köyde çiftçilik yapan makine mühendisliği mezunu Tuncay Yavuz, dün öğle saatlerinde 5 yıldır aşık olduğu ve kendisine karşılık vermeyen akrabası Rahime Yaşar’ı takip etti. Yaşar’ı köy mezarlığında anne ve babasına ait mezarın başında dua ederken gören Yavuz, konuşmak için yanına gitti.

SENİ SEVİYORUM DEDİ

Aşkını ilan eden Yavuz yine karşılık alamayınca yanında getirdiği av tüfeğini doğrultup "seni öldürürüm" diye tehdit etti. Bunu önemsemeyen Rahime Yaşar, "Şaka yapıyorsun, sen beni öldüremezsin" diye karşılık verince önce ayaklarına ardından da göğsüne ateş etti.

“RAHİME’Yİ MEZARLIKTA ÖLDÜRDÜM”

Ardından köy meydanından rastladığı bir tanıdığının aracıyla Havsa İlçesi’ne giden Tuncay Yavuz, Jandarma Karakolu’nda Rahime Yaşar’ı mezarlıkta öldürdüğünü itiraf ederek teslim oldu. Jandarma ekipleri köy muhtarı Feyzullah Açıkgöz’ü arayıp mezarlığı kontrol etmesini istedi. Muhtar Açıkgöz mezarlığa girdiğinde annesi ve babasının mezarı başında Rahime Yaşar’ı ölü olarak buldu.

5 YILDIR UĞRAŞIYORUM

Alınan ilk ifadesinde 5 yıldır aşık olduğu Rahime Yaşar’ın kendisini hiçbir zaman istemediğini anlatan katil zanlısı Tuncay Yavuz, “5 yıldır benimle olması için konuşmaya çalışıyorum ama beni hiçbir zaman istemedi. Ben ona aşık oldum. Dün de mezarlığa kadar takip ettim. Yeniden konuşmak istedim, hatta ‘seni öldürürüm’ dedim. Ama bana inanmadı ve ‘öldüremezsin beni’ dedi. Daha sonra bende av tüfeğiyle ateş ettim. Sonra da jandarmaya gelip teslim oldum. Pişmanım” dedi.

SÖYLEYECEĞİM BİR ŞEY YOK

Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Yavuz, girişte gazetecilerin "Neden öldürdün?" sorusuna “Söyleyeceğim bir şey yok, pişmanım” diye cevapladı. Savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Tuncay Yavuz, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

5 YIL ÖNCE BOŞANDI

Karşılıksız aşk cinayeti ikilinin yaşadığı Köseömür Köyü’nde de şaşkınlık yarattı. Tuncay Yavuz’un akrabası Rahime Yaşar’ı öldürdüğü haberleri üzüntü yaratırken, köy muhtarı Feyzullah Açıkgöz, aralarında gönül ilişki olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, “Aralarında ne olduğunu tam bilmiyorduk ama tartışıp kavga ettiklerini biliyoruz. Rahime Yaşar 5 yıl önce eşinden ayrıldı. Ailesine ait evde kalıyordu. Biraz serbest gezip dolaştığı için Tuncay onu uyarıyordu. Ben bunu gönül ilişkisi yerine akrabasını koruma duygusu olarak anlamıştım. Neden öldürdüğünü bilmiyorum” dedi.

TALİBİNİ SİLAHLA YARALAMIŞ

Öldürülen Rahime Yaşar’ın kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle şikayet ettiği Tuncay Yavuz için daha önce 3'er aylık 3 kez mahkemeden koruma kararı aldırdığı ve evine yaklaşmasını yasaklattığı ortaya çıktı. Yavuz'un 5 yıl önce de Rahime Yaşar'a evlenmek için talip olan bir kişiyi tabanca ile bacağından yaraladığı ve ardından mahkeme tarafından verilen 3 yıl 6 ay hapis cezanının ertelendiği öğrenildi.

ÖLDÜĞÜ YERDE TOPRAĞA VERİLDİ

Annesi Fatma Yaşar ile babası Hasan Yaşar’ın mezarı başında hayatını kaybeden Rahime Yaşar da yanlarında açılan mezarda toprağa verildi. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı