KAR GELİYOR!

KAR GELİYOR!

Meteoroloji; Sıcaklıkların düşeceğini ve ülkede yoğun kar yağışının beklendiğini duyurdu.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde görülecek kar yağışlarının Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun olması beklenirken Meteoroloji, vatandaşların, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre,  yurdun büyük bir bölümünde genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile iç bölgelerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar olarak etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Marmara ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara Bölgesinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’de kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesinde görülecek kar yağışlarının Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun olmasının beklendiğine dikakt çekerken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.

ÇIĞ

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesinde hâlihazırda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda, bugün beklenen yoğun kar yağışının oluşturacağı taze kar örtüsünün muhtemel çığ tehlikesine neden olabileceği uyarısında da bulundu.

BÖLGELERİN HAVA DURUMU

MARMARA:  Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi ile Bilecik ve Bursa’nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis görülecek. Rüzgârın; kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ile Afyonkarahisar’ın kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya dışında bölge genelinin yağmurlu, doğusu ile bölgenin yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgârın; kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kıyılarında sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinde sis bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunun iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden, kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgede beklenen kar yağışlarının neden olabileceği muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı