KAR FACİALARI GELİYORUM DİYOR

KAR FACİALARI GELİYORUM DİYOR

İstanbul'da olumsuz hava koşullarının etkisi sonucu çatılarda biriken karlar büyük tehlike yatratıyor

İSTANBUL'da yaşamı felç eden yoğun kar yağışının ardından havanın ısınması ile birlikte çatılardaki karlar erimeye, bloklar halinde saçaklardan sarkmaya ve düşmeye başladı.

BÜYÜK TEHLİKE YARATIYOR

İstanbul'da olumsuz hava koşullarının etkisini oldukça fazla hissettirdiği Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece'de belediye ekipleri yolları temizlemeye çöpleri toplamaya çalışırken, havanın birden ısınması ve bugün de güneşin çıkması ile birlikte kar hızla erimeye başladı. Karların erimeye başlaması ile birlikte çatılarda biriken yer yer 50 santimetreyi bulan kar kütleleri kayarak saçaklardan sarkmaya, bir süre sonra yol veya bahçelere düşmeye başladı. Bu durumdaki binalarda oturanların önemli bölümü balkonlarını temizlerken sarkan kar kütlelerini kontrollü olarak düşürmeye çalıştı.

ARAÇLAR BU HALE GELMİŞTİ

fft261_mf7350807.jpeg

Yoğun kar yağışının etkisiyle görevliler devrilen direkleri, zarar gören semt pazarlarını onarmaya, girilemeyen bazı sokaklardaki çöp yığınlarını temizlemek için çalışmalarını sürdürürken, Avcılar'da trafiğe kapalı Marmara Caddesi'ndeki çöken kameriyede de onarıma başlandı.

fft99_mf2911787.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı