KANSERE ASPİRİN MUCİZESİ

KANSERE ASPİRİN MUCİZESİ

Bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmalar, aspirinin de kanser tümörlerinin bağışıklık sisteminden saklanmasını önleyebileceğine işaret ediyor.

Bilim insanları aspirinin, bağışıklık sistemini güçlendirme amaçlı yeni kanser ilaçlarının etkisini artırabileceğini söylüyor. BBC'de James Gallagher'in haberine göre bağışıklığı güçlendirmeyi ve vücudun öz savunma sistemiyle kansere karşı mücadele etmesini amaçlayan immünoterapi son dönemlerde büyük heyecan yarattı.

KANSER HÜCREDE SAKLANAMAYACAK

Londra'daki Francis Crick Enstitüsü'nden bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmalar, aspirinin de kanser tümörlerinin bağışıklık sisteminden saklanmasını önleyebileceğine işaret ediyor.

KANSER TEDAVİSİNDE İLERLEME

İngiltere'deki Kanser Araştırmaları enstitüsü (Cancer Research UK) bu basit yöntemle kanser tedavisini ilerletme ihtimaline dikkat çekiyor.

KANSERİ SAKLAYAN KİMYASAL MADDE

Yapılan araştırmalar cilt, meme ve bağırsak kanseri hücrelerinin fazla miktarda prostaglandin E2 adlı kimyasal madde ürettiğini, bunun ise bağışıklık sisteminin tümörü tespit etmesini zorlaştırdığını, tümörün böylece saklandığını gösteriyor.

ASPİRİN BU KİMYASALI ÜREMESİNİ ENGELLİYOR

Fakat aspirin tarzı ilaçlar, kanser hücrelerinde bu kimyasalın üremesini sağlayan ortamların değişmesine neden oluyor. Farelerde yapılan deneyler, bu tür ilaçların immünoterapi tedavisini güçlendireceğini ortaya koydu.

GELİŞME UMUT VERİCİ OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Fakat uzmanlar bu verilerin insanlarda da aynı sonuca yol açtığını görmek için klinik araştırmalara devam edilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.
İmmünoterapi, kanser araştırmalarında en çok ümit veren alanlardan biri ve bazı deneylerde ölümcül kanser tümörlerinin küçüldüğü, çok nadir durumlarda da tümüyle ortadan kalktığı görüldü.
Daha önceki çalışmalarda aspirinin kanser oluşumunu engellediğine dair iddialar da yer almıştı. Ancak bunlar henüz deneylerle sınanmış değil.

Kaynak:Haber Kaynağı