KANLI PAZAR! İSRAİL ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

KANLI PAZAR! İSRAİL ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Hayatını kaybeden Filistinli sayısı 348'in üzerine çıktı, yaralı sayısı ise yaklaşık 2 bin 650'ye ulaştı. Hamas ise 14 İsrail askerini öldürdüklerini duyurdu.

İsrail’in Gazze’ye aralıksız olarak düzenlediği saldırılarda dün 49 kişinin hayatını kaybettiği, 314 kişinin yaralandığı belirtildi. Operasyonda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 348′in üzerine çıktı, yaralı sayısı ise yaklaşık 2 bin 650′ye ulaştı.

AA muhabirine konuşan Gazze’deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in başlattığı askeri operasyonun 13′üncü gününde, dün 49 kişinin öldüğünü, 314 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail ordusunun Gazze’nin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlediği topçu saldırısında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin yaralandığını kaydetti.

Sözcü Kudra, İsrail’in, Gazze’nin kuzeyinde bir eve düzenlediği saldırıda ise 37 yaşındaki Ekrem Muhammed el-Metruk’un yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını kaydetti.

İsrail’in cuma günü başlattığı kara operasyonundan beri 113 kişinin hayatını kaybettiğini, 748 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, 7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye düzenlenen askeri operasyonlarda 32′si kadın, 83′ü çocuk, 348 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 650 kişinin yaralandığını kaydetti.

Filistin hükümeti, İsrail’in askeri operasyon başlattığı 7 Temmuz’dan bu yana saldırı düzenlenen 14 bin 500 evin kısmi zarar gördüğünü, 694 yerleşim biriminin ise tamamen yıkıldığını açıklamıştı.

Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz’da “Koruyucu Hat” adı altında Gazze’ye operasyon başlatmıştı.

“14 İsrail askeri öldürdük”

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze’nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, “Mücahidlerimiz, bu sabah Gazze’nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi’nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail ordusuna ait askeri gücün araçlarıyla daha önce hazırlanmış mayınlı bölgeye girmesinin ardından mayınların patlatıldığı ve daha sonra askerleri taşıyan araçların yanına gidip kapıları açılarak içindeki 14 askerin infaz edildiği belirtildi.

Kassam Tugayları tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, dün 14 İsrail askerinin Kassam Tugayları tarafından düzenlenen operasyonlarda hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti.

İsrail bugün de Gazze'de 40 Filistin'liyi öldürdü

İsrail’in, bu sabah saatlerinde Gazze'ye yaptığı roketli saldırıda 40 Filistinlinin öldüğü belirtildi. Saldırıda 380 kişi de yaralandı. Ölenlerin ve yaralananların büyük bir kısmının çocuklardan oluştuğu bildirildi. Öte yandan hastanede tedavi gören yaralılardan bazılarının da hayatlarını kaybettikleri açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı