Kandil'den Serdar Ortaç açıklaması!

Kandil'den Serdar Ortaç açıklaması!

PKK'nın kurucu üyesi Ali Haydar Kaytan'dan ilginç açıklama...

Terör örgütü PKK’nin kurucularından Ali Haydar Kaytan, örgütün yayın organına verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Kaytan geri çekilme iddiası için, “Mesela biz gerillamızı sınır dışına çekeceğiz. Ama öte yandan bir de Kürdistan’a dönüş başlıyor. Yani bir geri çekiliş, ama bir de ülkeye dönüş ve yöneliş var. Boşaltılan 4 bin köyümüz var. Mesela o köylerin yeniden dolması lazım” dedi. PKK’lı Kaytan, şarkıcı Serdar Ortaç’ın, Ahmat Kaya olayı için özür dilemesine de değindi:

SERDAR ORTAÇ’IN ÇIKIŞI ÇARPICI

“Halklar arası düşmanlık bir sosyal gerçekliktir. İnşa edilmiş bir gerçeklik. Şovenizm Bütün bunların hepsi insan eliyle yaratılıyor. İnsan eliyle yaratılan insan eliyle yıkılabilir ve yeniden yaratılabilinir.

Şimdi burada, belki sıradan, çok basit bir olaydır ama, son günlerde televizyonlarda çıkan bir görüntü vardı. Serdar Ortaç. Özür diledi. Özellikle Ahmet Kaya’ya yapılanlardan dolayı, kendisinin burada oynadığı rolden dolayı özür diledi. O haliyle o insanın kurduğu cümleler var. “Bizi kışkırttılar”, “bizi dolduruşa getirdiler” diyor. Bu çok çarpıcıdır. Bizi dolduruşa getirdiler. İşte Kürt denince vatanı bölen, Türkiye’ye karşı karpuz kıran. Yani Kürt demek, Kürtçe okumak demek Türkiye’nin bölünmesi demek. Kürtçe bir şarkı söylemek, Türkiye’nin altını üstüne getirmek demek. Bu algı yaratıldı” açıklamasında bulundu.