Kanal D Spikerinin Buruk Vedası

Kanal D Spikerinin Buruk Vedası

Kanal D’de, İrfan Değirmenci’nin hazırlayıp sunduğu “İrfan Değirmenci İle Günaydın“ haber programı bu sezona veda etti. 

İzne çıkan İrfan Değirmenci, izin gerekçesini 50 maddelik bir liste hazırlayarak Twitterdan sevenlerine duyurdu.

İşte okıyanların içini burkan maddelerden bazıları:

“Ruh halimi toparlamaya çalışıyorum,herkes gibi ben de şu aralar çok gerginim."

"Hayatımda işitmediğim hakaretleri son 2 haftada işittim."

"Geç tanıştığım ama sevdiğim, şu günlerde "örgüt, provokasyon, baş belası" diye tanımlanan twitterda olacağım. Yine sadece vicdanımın sesiyle yazacağım."

"Sonbahara kadar ekran vasıtasıyla kahvaltı sofranıza konuk olamayacağım ama kimbilir belki Kızılay'da,Taksim'de,Gündoğdu'da,Cumhuriyet Meydanı'nda bir yerlerde karşılaşırız."

"Benim işittiğim hakaretlerin hiç önemi yok.Biri polis memuru onca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı ya da kendini yaralı hissediyor."

"Her birimizin belki bu noktaya gelirken hatası oldu ama yiğitlik hatayı kabul etmek sanırım."

"Umarım yeni yayın döneminin ilk programını ülkemiz adına çok sevindirici haberlerle açarım."

"Son olarak yarın erken uyanırsanız bize bir göz atın ve şimdiden bu sezon için üzerimde olan hakkınızı da helal edin.Tüm sezon yine en çok izlenen haber bülteni olduk.”

"Bugün demokrasi ve özgürlük diyorsun 28 Şubat'ta neredeydin?" diyen dostlar, 28 Şubat'ta Ankara'da 20'li yaşların başında hevesli bir televizyoncu adayı olarak Mustafa Karaalioğlu'nun da çalıştığı Ostim TV'de iftar programı sunuyordum.

 

"Olayların ilk gününde nerdeydin? Biz gezi parkındayken medya Plazadamıydın" diyen dostlar, hayatımda 2 kez herhangi bir eyleme eylemci olarak katıldım. İlki üniversitede hocam olan Ahmet Taner Kışlalı öldürüldüğünde Kocatepe Camii avlusunda namazını kılıp Ulus'a kadar slogan atarak yürüdüğümde, ikincisi de 28 Mayıs 2013 akşamı iş makinaları daha fazla ağacı tahrip etmesin diye Gezi Parkı'na gittiğimde ve gecenin büyük bölümü orada otururken."
 
"Gezi Parkından ,yıllar sonra muhabirlik yaparak, güzel bir dizi röportaj ve anonsla ayrıldım. O görüntüler "ana akım" medyada gezi Parkı'yla ilgili yapılan ilk haber oldu. O gece ayrılıp iş yerime döndüğümde herhalde bu kadar sivil,sakin,genç,çevreci,barışçı bir kalabalığa kimse müdahale etmez diye düşünmüştüm,2 sabah üstüste tam da 05.00'te yanıldığımı anladım."

 

"30-31 Mayıs sabahları sabah ezanını mütakip saat 05.00 gibi uyuyan gençlerin üzerine,içine, gaz bombaları atarak müdahalede bulundu polis. Solumayan bilmez bu gaz insanı yakın mesafeden solununca nefessiz bırakan ölüyorum hissi uyandıran korkunç bir gaz."

" 3 yılı aşkın süredir Kanal D'de sunduğum sabah haberlerinin başlangıç saati 06.45'tir. Olayın yaşandığı ilk sabah 06.45 itibariyle o orantısız anlamsız müdahaleyi tüm detaylarıyla ekrana getirdik. Çok erken olduğu için izleyemediniz belki haklısınız."

"31 Mayıs Cuma sabahı bu orantısız güç kullanımına tepki dalga dalga yayılınca Ankara-İzmir ve Taksim'den canlı bağlantılar,yayınlar yaptık. Bültenlerimizde başka hiçbir şey anlatmadık."

"Yukarıda Allah var,yalan söyleyemem. O gün yaptığım 2 saatlik yayın meslek hayatımın en zor yayınıydı.
Ancak yine tüm içtenliğimle söylüyorum,hiç kimseden ya da kurumdan yayını şöyle yapalım ya da şöyle yapmayalım diye bir tek cümle duymadım."