KAMYONLARDAN LOKANTA ZİNCİRİ

KAMYONLARDAN LOKANTA ZİNCİRİ

Kayserili deyip geçmeyeceksin . Devlet desteği bulsa dünyaya açılır

KAYSERİLİ bir girişimci, 1 kamyon kasası ile başladığı 'Kamyon lokanta' işine 8 kamyonla devam ederken 32 kişiye istihtam sağlıyor.

KAMYON LOKANTA

Kayseri Erciyes dağ yolu üzerinde Tekir Yaylası Mevkii'nde 1972 model kamyonunu park eden Kamil Ayboğan, aracın kasa bölümünde başladığı ‘kamyon lokanta’ya yenilerini ekleyerek şu an 6 kamyon ile işine devam ettiğini belirtti. Ayboğan, müşterilerin ayağına gitmeyi amaçladığını ifade etti. İşe kamyon şoförlüğü ile başlayan daha sonraları nakliye şirketi kuran Kamil Ayboğan şöyle dedi:

8 KAMYONLA ÇALIŞIYOR

"Dışarıdan bakınca kamyon; ama içerisi lokanta. 6 kamyon ile işe devam ediyoruz. 2 kamyon ile bulaşık işlerini yapıyoruz. 8 kamyonda 31 kişiye istihdam sağladık. Biz çok eski otobüsçü ve kamyoncuyuz. Uzun yolda her gittiğimiz yerin farklı lezzetini aldık. Biz de bunu kafamıza not ettik. Uzun yoldan artık yorulduk. Otobüsçülük, kamyonculuk, nakliyatçılık vardı.

Eski Kayseri’de nakliyat firması sahibiyim. Yaklaşık 300-350 esnafa iş verirdik. Nakliyatçılık sırasında sağdan soldan aldığımız lezzetleri halkımıza seyyar mutfak ile sunduk. Cenazelerde mevlitlerde, özel organize yemeklerinde, düğünlerde bu 6 aracımızla hizmet veriyoruz. Altı kamyonun dışında 2 adet daha kamyonumuz var onları da geri hizmette kullanıyoruz. Şu anda 32 kişiyi istihdam ediyoruz ve çalışanlarımızın hepsi sigortalı."

 

Kaynak:Haber Kaynağı