KAMYONCULARIN TEM'DE KONTAK KAPATMA KRİZİ

KAMYONCULARIN TEM'DE KONTAK KAPATMA KRİZİ

İSTANBUL'da salı gününden bu yana etkili olan kar, zaman zaman tipi şeklinde etkisini sürdürdürdü.

İSTANBUL'da salı gününden bu yana etkili olan kar, zaman zaman tipi şeklinde etkisini sürdürdürdü. Tipi ve buzlanma nedeniyle de çok sayıda araç TEM Otoyolu'nda mahsur kaldı. Dün öğlenden sonra İstanbul Valisi ile Basın toplantısı yapan İstanbul Büyükşehir belediye başkan Kadir Topbaş, karla mücadelenin eksiksiz yapıldığını açıklamıştı. Açıklamanın yapıldığı saatlerde kapanan TEM Büyükçekmece mevksinin ardından tıkanan trafik gece boyu iyice içinden çıkılamaz hale geldi. Bu arada gazetecilerin kameralarına el arabası ile tuzlama yapan ekipler takıldı.

TEM TRAFİĞE TAMAMEN KAPANDI

TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde, kar yağışı nedeniyle dün akşamdan itibaren Ispartakule, Mahmutbey Gişeler ve İSTOÇ mevkiinde çok sayıda araç mahsur kaldı; yol tamamen trafiğe kapandı. Otoyolun bu üç bölümüne araçlarını park eden sürücüler saatlerdir yardım bekliyor. TEM Otoyolu'nda her geçen dakika TIR ve kamyon yoğunluğu artıyor.

TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde, Ispartakule mevkiinde çok sayıda araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar nedeniyle otoyol trafiğe kapandı.

Çok sayıda TIR otoyol istikametinde kontak kapatınca, yol tamamen trafiğe kapandı. Ispartakule ile İSTOÇ arasında kontak kapatarak araçlarını yolda park eden sürücüler ise saatlerdir yardım bekliyor.

DUBALARLA KAPATILDI

Basın Ekspress yolundan TEM Otoyolu'na çıkış da görevliler tarafından dubalarla kapatıldı. Araçların bu yöne gitmesine izin verilmiyor.
Yaklaşık 5 saattir ilerleyemediklerini belirten bir sürücü, "Yanlış uygulamalar yapıyorlar. Hava şartları belliydi. Tek şeritten sürekli tuzlayıp ulaşımı sağlayabilirlerdi. 5 saattir mahsur kaldık' şeklinde konuştu.

Başka bir sürücü ise kendilerine hiçbir yardım gelmediğini belirterek, "Şoförü kim düşünür? Saatlerdir burada bekliyoruz' dedi.
Tüm şeritlerde kontak kapatan araçlar, otoyol girişini adeta otoparka çevirdi.
Bölgedeki yoğun kar yağışı ve tipi devam ederken, Ispartakule mevkiinde kalan araçların çekilerek yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı