Kamu Sen'den Bayraklı Protesto

Kamu Sen'den Bayraklı Protesto

KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in KCK'dan yargılandığı bir süreçte isminin 'Akil Adamlar' listesinde yer alması hangi akla mantığa hizmet etmektir."

'ÇÖZÜM SÜRECİ'NE BAYRAKLI TEPKİ
 
Tolga YILDIRIM/ ANTALYA

TÜRKİYE Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, terörün önlenmesi amacıyla yürütülen 'çözüm süreci'nin ülke ve millete faydalı olacağına inanmadıkları için destek vermeyeceklerini belirterek, vatandaşa tepkisini evlerine asacağı bayraklarla göstermeleri çağrısı yaptı.
 
Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği üyeleri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Türk bayrakları ve afişlerle hastane önünde toplanan Kamu Sen üyeleri, slogan atarak tepkilerini dile getirdi. İl Temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, 'çözüm süreci'ni 'ihanet süreci' olarak gördüklerini söyledi. Çanakkale Savaşı'nı hatırlatıp, sonrasında ağır bedeller ödeyerek millet olma bilincinin yeşertildiğini dile getiren Yılmaz, milliyetçiliğin ayaklar altına alındığını ve birlikteliğin tahrip edildiği bir dönem yaşandığını söyledi.
 
KAMU SENDİKALARININ 'AKİL ADAMLARI' BELLİ
 
Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmal Koncuk'un Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından 2 Nisan'da telefonla aranarak 'Akil Adamlar Heyeti'nde yer almasının istendiğini kaydeden Yılmaz, Türkiye Kamu Sen'in sürece inanmadığı için Koncuk'un heyette bulunmayacağını belirttiğini anlattı. Kamu sendikalarının akil adamlarının belli olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve KESK Genel Başkanı Lami Özgendir, Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, İmralı görüşmelerine tam destek verdiklerini açıklamış. Bu açıklamaya karşı ne Sağlık Sen ne de konfederasyonları Memur Sen tarafından açıklama yapılmadı. Ayrıca KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in KCK'dan yargılandığı bir süreçte isminin 'Akil Adamlar' listesinde yer alması hangi akla mantığa hizmet etmektir."
 
BAYRAK VE AFİŞLİ TEPKİ
 
Türkiye Kamu Sen olarak sürecin millete ve ülkeye fayda getireceğine inanmadıklarını kaydeden Yılmaz, tepki göstermek amacıyla bayrak asma kampanyası başlattıklarını duyurdu. Kamu Sen'e bağlı şube ve temsilciliklere de 'Vazgeçmeyeceğiz' başlığı altında Anayasa'nın ilk üç maddesinin yazılı olduğu afişlerin asıldığını kaydeden Yılmaz, vatandaşlara bayrak asma kampanyasına destek vermeleri çağrısı yaptı.