Kamu-Sen'den başörtüsüne destek

Kamu-Sen'den başörtüsüne destek

ÜRKİYE Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, okullarda serbest kıyafet uygulamasının ortaya birçok sorun çıkardığını savunarak, "Okullarda disiplini yok edecek olan serbest kıyafet uygulamasına hayır, ama başörtüsüne evet diyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda serbest kılık kıyafet değişikliği uygulamasına Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliği tepki gösterdi. Kamu-Sen Temsilcisi ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, düzenlediği basın toplantısında uygulama nedeniyle okullarda disiplin sağlanamadığını söyledi. Karadağ, "Okullarımızda, özellikle liselerimizde güvenlik problemi baş göstermiştir. Çünkü binlerce öğrencisi olan okullarda, okula gelenin öğrenci olup olmadığını belirlemede büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Okul içi ve çevresi disiplin olaylarında olağanüstü artışlar baş göstermiştir" diye konuştu.

'UYGULAMA KALKSIN, BAŞÖRTÜSÜ SERBEST OLSUN'

Bu uygulamanın sınırlarının olmadığını ve durdurulması gerektiğini belirten Karadağ, şöyle devam etti:

"Eğer Milli Eğitim Bakanlığı ucundan, kıyısından başörtüsüne özgürlük sağlamak amacıyla bunları yapıyorsa, çok ama çok büyük vahametlere yol açacak. Okullarda disiplin ve güvenliği tehlikeye atacak serbest kıyafet uygulamasına son verilmelidir. Veliler bu durumdan muzdarip, öğretmenler ise çaresizdir. Doğrusu şudur; öğretmen, öğrenci herkese başörtüsüyle okula girme özgürlüğü sağlanmalı ama, serbest kıyafet denilen ve sınırları olmayan ucube uygulama durdurulmalıdır." 

'BATILI ÜLKELER YENİDEN FORMAYA DÖNDÜ'

Uygulamanın, fakir öğrencilerin psikolojilerini bozduğunu da savunan Karadağ, şunları söyledi:

"Her gün yeni bir kıyafet isteyen öğrenciler yüzünden veliler zor durumda kalmışlardır. Okullarda statü gelir farkları göz önüne serilmiş, okullar markaların sergilendiği podyuma dönmüştür. Doğu illerimizde terör örgütü öğrencilere peşmerge kıyafeti ve kendi bayrak renkleriyle giyinme baskısı yapmaya başlamıştır. Bizden yıllar önce serbest kıyafet uygulamasına geçen batılı ülkeler, okullarda ve okul çevrelerinde disiplin, taciz ve suçların yüzde 98 artması üzerine yeniden formaya dönmüştür."