KAMER GENÇ'İN AİLESİNDEN AÇIKLAMA...

KAMER GENÇ'İN AİLESİNDEN AÇIKLAMA...

YAKLAŞIK 1 yıldır tedavi gördüğü pankreas kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kamer Genç için Pazar günü saat 14.00'te Kartal Cemevi'nde cenaze töreni yapılacak. Genç, vasiyeti gereği...

YAKLAŞIK 1 yıldır tedavi gördüğü pankreas kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kamer Genç için Pazar günü saat 14.00'te Kartal Cemevi'nde cenaze töreni yapılacak. Genç, vasiyeti gereği Pazartesi günü Tunceli'de, köyünde toprağa verilecek.


Tedavi olmak için yaklaşık 1 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'ne giden, geçtiğimiz Ekim ayında da Türkiye'ye dönerek tedavisini burada sürdüren eski CHP Milletvekili Kamer Genç saat 17.10 sıralarında hayatını kaybetti.


Kamer Genç'in ölümünün ardından, eşi Sevim Genç, kardeşi İmam Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Erdoğan Toprak ortak basın açıklaması yaptı.


Aile adına açıklamayı yapan Kamer Genç'in amcasının oğlu Haydar Genç şunları söyledi:


“Ülkemizin yetiştirdiği, Türk siyasetinde 7 dönem Tunceli Milletvekili olarak seçilmiş olan, demokrasi, insan hakları ve hukukun yılmaz savunucusu Kamer Genç, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 14 aydır gördüğü tedavi ve verdiği yaşam mücadelesi sonucunda bugün 17.10 sıralarında hayatını kaybetmiştir. Hastanede tedavi gördüğü süre boyunca desteklerini esirgemeyen herkese ve başta doktoru Sezer Sağlam ve ekibine, hastane yönetimine, hastane personeline teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız. Cenazesi Kartal Cemevi'nde yapılacak törenle kaldırılacaktır. Başta Tunceli halkı olmak üzere tüm Türkiye ve sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin."

EŞİ SEVİM GENÇ: ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERDİ

Kamer Genç'in eşi Sevim Genç de, “Bizim için ve ülke için çok büyük bir değerdi. Ülke için gereken bütün fedakarlıkları yaptı. Vatanını, milletini çok seviyordu. Demokrasi, insan hakları ve laiklik için çok çaba harcadı. Çok büyük stresler yaşadı. Biz de onunla birlikte aynı şeyleri yaşadık. Hastalıkla çok büyük mücadele verdi. 1 yıldır da mücadele ediyordu. Amerika'da öldü, ölecek dedikleri anda o diriliyordu. Kalbi çalışıyordu ve sağlıklı olarak insanların karşısına çıkıyordu. Burada da aynı mücadeleye devam etti. Son ana kadar kalbi durmadı. Sonra da hayata gözlerini yumdu. Çok üzgünüz. Sevenlerine çok teşekkür ediyoruz. Kamer Bey ülkesini çok seviyordu. En büyük sıkıntısı, ülkede kargaşanın olması, ülke insanlarının, kardeşlerin birbirini öldürmesinden çok büyük üzüntü duyuyordu. Eşim çok iyi niyetli, çok dürüst, içinde hiçbir kini olmayan, insanları seven, mücadeleci bir yapıya sahipti. Bu mücadeleci yapısı onu yıprattı. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde, onunla konuşamadı. Durumu 1 hafta, 10 gündür ağırdı. Ağrı sızı tatmadan hayatını kaybetti" diye konuştu.


CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de şunları söyledi:


“Türkiye bugün önemli bir insanını kaybetti. Kamer Genç kendine has üslubuyla bir mücadele adamıydı. TBMM'de çok önemli çalışmalar yaptık. Başta laiklik olmak üzere Cumhuriyeti ayakta tutan değerlerin yılmaz bir savunucusuydu. Barış adamıydı. İnsan haklarını, özgürlüğü savunan bir insandı. Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yana olan bir insandı. Uzun yıllar birlikte olduk. Maliyeci olarak meslektaşımdı. Milletvekili olarak TBMM'de birlikte olduk. Üzgünüm, Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, Tuncelililere ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

PAZAR GÜNÜ KARTAL CEMEVİ'NDE TÖREN

76 yaşındayken hayatını kaybeden Kamer Genç için pazar günü saat 14.00'te Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Genç'in cenazesi Pazartesi günü ise Tunceli Cemevi'nde saat 10.00'da, Nazimiye Cemevi'nde de saat 12.00'de yapılacak törenlerin ardından, vasiyeti üzerine Ramazan Köyü'nde toprağa verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı