KALİFORNİYA'DA YANGIN KABUSU

KALİFORNİYA'DA YANGIN KABUSU

ABD'de Güney Kaliforniya'da devam eden yangınlarda yüzlerce ev yanarak kül olurken, 82 bin kişinin bulundukları yerleşim yerlerinden tahliye edildiği belirtildi.

Kaliforniya'da Los Angeles kentinin doğusundaki kırsal bölgede 82 bin kişi için tahliye talimatı verildiği ifade edilirken, 'Mavi Kesik' adı verilen yangının çok sayıda evi yok etmenin yanı sıra, Kaliforniya ve Nevada eyaletleri arasındaki ulaşım hatlarına da zarar verdiği aktarıldı. CNN'in haberine göre, yangının etkili olduğu bölgelerde bazı vatandaşlar alevlerden koşarak kaçmak zorunda kaldı.

12 BİN HEKTARLIK ALAN TAHRİP OLDU
Salı günü San Gabriel dağlarında kurak bir dağ geçidinde başlayan yangın, giderek yayılarak 12 bin hektarlık alanı kül etti. Yangına müdahale eden 1300 kişilik itfaiye ordusunun başındaki Mike Wakoski, “40 yıllık meslek hayatında böyle uç bir olayla karşılaşmadığını" söyledi.

YÜZLERCE EV YOK OLDU
San Gabriel dağlarında çam ormanlarıyla çevrili turistik tesis Wrightwood'ı kuşatan alevler, kuvvetli rüzgarın etkisiyle ormanlık vadide ilerleyerek yerleşim yerlerine ilerledi.

San Bernardino İtfaiye Şefi Mark Hartwig, “Pek çok aile, evlerine döndüklerinde geriye hiçbir şey kalmadığını görecekler. Yangın sert ve hızlı vurdu; daha önce hiç görmediğimiz bir şiddetle vurdu" yorumunu yaptı.
Yangında kaç evin yanarak kül olduğu hakkında henüz net bir bilgi verilemezken, yetkililer yüzlerce evin yandığından endişe ediyor. Yangında henüz herhangi bir can kaybı olduğu bilgisi bulunmazken, eğitimli köpekler buna rağmen yanmış binaları araştırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı