KAHRAMAN MARAŞ'I AYAĞA KALDIRAN OLAY

KAHRAMAN MARAŞ'I AYAĞA KALDIRAN OLAY

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde Devlet Hastanesi için işe alıncak 50 kişiyi belirlemek amacıyla yapılan kura çekiminde aynı ismin iki kere çıkması gerginlik yarattı

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde yapımı henüz tamamlanan Devlet Hastanesi’e personel alımı için yapılan kura çekiminde aynı ismin iki kere çıkması salonda gerginlik yarattı.

50 KİŞİ İŞE ALINACAKTI

300 yatak kapasiteli Elbistan Devlet Hastanesinde asgari ücret karşılığı çalışmak isteyen 3 bin 646 kişi arasından belirlenecek 50 kişi için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Ancaklistenin önceden belirlendiğini öne sürerek görevlilere tepki gösteren adaylar, daha sonra dışarı çıkarak hastanenin bulunduğu yolu trafiğe kapattılar.

AYNI İSİM İKİ KERE ÇIKTI

Kahramanmaraş 5’inci Noter Katibi Kadir Ergüven, kura çekimi yapılırken isimlerin büyük ekrana yansıtılacağını söyledi. Bu sırada adaylardan biri, kura çekiminin isimlerin kağıtlara yazılıp torba içerisinde çekilmesi yerine bilgisayarda yapılmasına tepki gösterdi.Bilgisayar ortamında yapılan kura çekiminde asil 50 kişi belirlendikten sonra yedek listenin kurası çekilmeye başlandı. Bu sırada salondaki adaylardan biri Meral Yıldırım isminin 2 kez çıktığını söyledi. Ergüven ilk başta, “TC’si farklıdır” dedi ancak TC numaralarının da aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine Kadir Ergüven, yedek listedeki ilk ismin 2’nci kez çıkan ismin yerine geçeceğini söyledi. Bunun üzerine salonda tansiyon yükseldi ve adaylar listenin önceden hazırlandığını ve torpil olduğunu öne sürdü.

KURA ÇEKİMİ İPTAL EDİLDİ

Tepkiler üzerine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı Murat Bulut kürsüye gelerek torpil olmasının mümkün olmadığını ve bilgisayar ortamında yapılan kura çekiminin iptal edilerek cam kavanozlarda yeniden kura çekileceğini söyledi.

Açıklamalardan memnun kalmayan adaylar salonun dışına çıkarak hastane yolunu trafiğe kapattı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilmesi ile birlikte adaylar dağıldı.

Yeni kuranın ne zaman çekileceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

 

 

İlgili Haberler