KAĞITHANE'DE BÜYÜK SKANDAL

KAĞITHANE'DE BÜYÜK SKANDAL

İstanbul Kağıthane’deki belediye başkanlığı seçiminde tutanaklarda tahrifat ve birleştirme tutanaklarında sahtekarlık yapıldığı, bunun da bir formül üzerinden gerçekleştirildi belirlendi

İstanbul Kağıthane’deki belediye başkanlığı seçiminde tutanaklarda tahrifat ve birleştirme tutanaklarında sahtekarlık yapıldığı, bunun da bir formül üzerinden gerçekleştirildi belirlendi. Kağıthane İlçe Seçim Kurulu, sahtekarlık ve tahrifat nedeniyle suç duyurusunda bulunma kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, seçimlerin yenilenmesini istedi.

Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanlığında bugün düzenlediği basın toplantısında, tutanaklarda yapılan tahrifatlar ve sandık sonuçlarının birleştirildiği tutanaklarda yapılan hileler üzerine Kağıthane İlçe Seçim Kurulu’nun yaptıkları başvurunun karara bağlandığını söyledi. 

İstanbul’un tüm ilçelerinde olduğu gibi Kağıthane ilçesinde de tespit edilen hileli tutanaklara dair itirazda bulunduklarını belirten Salıcı, “Kağıthane İlçe Seçim Kurulu itirazlarımızı kabul ederek, birleştirme tutanaklarında yapılan tahrifat ve sahteciliği kabul etmiş ve sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulunulmasını karara bağlamıştır” dedi.

Kurulun sahteciliğin kesin olduğunu ve bilinçli olarak yapıldığı sonucuna vardığını da bildiren Salıcı; “Seçimde sahtecilik seçimlerin yenilenmesini gerektirir. Bu yöndeki başvurumuzu yapacağız” diye konuştu. 

FORMÜL: CHP’DEN 100 KES, AKP’YE AKTAR

Salıcı, yapılan işlemlerin hata olmadığını, tutanaklarda bilinçli şekilde tahrifat yapıldığını da kaydetti. Sonuçlarıyla oynanmış sandıkların bazılarından örnekler veren Salıcı; 2208 numaralı sandıkta AKP’nin 88 olan oyunun başına 1 eklenerek 188’e çıkarıldığını, 2260 numaralı sandıkta CHP oylarının 54’e indirildiğini, 1381 numaralı sandıkta 154 olan CHP oylarının 54’e düşürülürken, AKP’nin 85 olan oyunun da 185’e çıkarıldığını ve bunun gibi onlarca örnek olduğunu belirtti.

İtirazlar sonucunda Sadece Kağıthane ilçesinde  CHP’nin oylarında 2950 oy artış olduğunu, AKP oylarında ise 3200 oy düşüş yaşandığını belirten Salıcı; “Bu sadece bir ilçede ve tespit edebildiğimiz hilelerdir. Türkiye’de 39 ilçe var ve hemen hepsinde bu sandık hilelerine başvuruldu. Biz sandıkların sayımı noktasında tedbirlerimizi aldık. Sandık görevlilerimiz, okul sorumlularımız görevlerini yaptılar, ancak AKP ikinci aşama olan tutanakların birleştirilmesi noktasında hileye başvurdu” diye konuştu.

İŞTE KARAR: BİR PARTİDEN BİR PARTİYE

İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sandık hilelerinin seçim kurulu tarafından da kabul edilmesinin önemli olduğunu ve Kağıthane’de seçimlerin yeniden yapılması gerektiğini ve bu yönde başvuruda bulunulacağını da söyledi.

Salıcı, Kağıthane İlçe Seçim Kurulunun metninin son paragrafı da basın mensuplarıyla paylaştı. AKP’li üyenin de imzasının bulunduğu metinde şu ifadeler yer alıyor:

“Yapılan hataların kullandığımız SEÇSİS programındaki SCM-017-01 günleme menüsünde düzeltme yapılmasına, yapılan düzeltme işlemleriyle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu başkanlığına ve İstanbul İl Seçim Kurulu başkanlığına bildirilmesine, her iki seçim kurulunu ilgilendiren hatalar sebebiyle her iki kurulun da alınan kararları imza altına almasına,

36 sandıkta yapılan hataların kalemle yapıldığı, hem yazı ile düzeltmeler yapıldığı ve belli bir partiden diğer bir partiye aktarmalar yapıldığı, sahte işlemlerin kim ve kimler tarafından yapıldığı tespiti için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,

Kararın ilgisi itibari ile Kağıthane CHP ilçe başkanlığına, AKP Kağıthane ilçe başkanlığına tebliğ edilmesine; 

Tebliğden itibaren 03.04.2014 Perşembe günü saat 17:00’a kadar İstanbul İl Seçim Kuruluna itiraz etmelerine 02.04.2014 tarihinde oy birliği ile karar verildi.”


AKP’NİN OYU GEÇERLİ OY SAYISINDAN FAZLA!

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk ise bazı sandıklarda AKP’nin oy sayısının sandıkta kullanılan oy sayısının üstünde olduğunu belirterek, bunun nedeninin acele şekilde ayak üstü yapılan tahrifatlarda hesaplamanın iyi yapılamaması olduğunu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı