KAĞIT TOPLAYICISININ FERYADI: ''ÖLDÜR BENİ, EKMEK TEKNEMİ ALMA''

KAĞIT TOPLAYICISININ FERYADI: ''ÖLDÜR BENİ, EKMEK TEKNEMİ ALMA''

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri bir kağıt toplayıcısının el arabasına el koymak isteyince “O benim ekmek teknem, beni öldürün ekmek teknemi almayın” diyerek feryat etti.

Geçtiğimiz gün Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri bir kağıt toplayıcısının el arabasına el koymak istedi. Arabasını zabıta ekiplerine teslim etmek istemeyen kağıt toplayıcısı “O benim ekmek teknem, beni öldürün ekmek teknemi almayın” diyerek feryat etti ve el arabasına sarılarak ağladı. Kağıt toplayıcısının feryadı: "Öldür beni, ekmek teknemi alma" KAĞIT TOPLAYICISININ FERYADI: "ÖLDÜR BENİ, EKMEK TEKNEMİ ALMA"


Çevredeki vatandaşlar da zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Kağıt toplayıcı vatandaşın arabasının alınmaması için zabıtalara sözlü ikazda bulunan vatandaşlar ‘Adamın ekmek teknesine dokunmayın, bir suç varsa adamı götürün’ şeklinde konuştu. Vatandaşların tepkisi ve çevredeki vatandaşların görüntü almaları üzerine zabıta ekipleri kağıt toplayıcısını serbest bırakarak olay yerinden uzaklaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile kağıt toplayıcılarına yasak getirmişti. Bakanlık, atık kağıt alımı yapan firmalara da tebligatta bulunarak kayıt altında olmayan sokak toplayıcılarından kağıt alan iş yerlerine 140 bin TL para cezası verileceği açıklamıştı. Bu karar toplumun büyük kesimi tarafından tepki ile karşılanmış fakat geri adım atılmamıştı.

 

karşıgazete