KADİR TOPBAŞ'A ŞOK PROTESTO

KADİR TOPBAŞ'A ŞOK PROTESTO

.


KADİR TOPBAŞ'A ŞOK PROTESTO
Fahri Korutürk Caddesi'nde esnafla selamlaşan Topbaş, dükkanları ziyaret etti. Kendisini takip edenlere karanfil dağıtan Topbaş, yukarıdan sepet sallayan bir vatandaşın sepetine de karanfil koydu. Bir simitçinin tablasındaki bütün simitleri satın alan Topbaş, simitleri çevresindekilere dağıttı. İBB Başkanı Topbaş'a ilginin yanı sıra tepki de vardı.


Üniversite öğrencisi Özden Çelikbilek, kalabalığın içindeki Topbaş'a, "Size bir soru sorabilir miyim? " diyerek seslendi ve ardından "Sizin ağaçlarla alıp veremedikleriniz var. Sizin gençlerle alıp veremedikleriniz var" dedi. Topbaş'ın, "Şov yapıyorsun" tepkisi üzerine genç kız, " Şov yapmıyorum. Ben size soru sormak istiyorum" diye yanıt verdi. Topbaş'ın etrafındakilerin müdahalesi üzerine " Bir dakika, bana böyle şiddet göstermeyin" diyen Çelikbilek, Topbaş'ın " Bu soru değil. Ezber konuşuyorsun" sözleri üzerine de " Ezber konuşmuyorum. Ben gencim size soru sormak istiyorum" dedi. Çelikbilek, daha sonra " Demokrasiden bahsediyorsunuz ama soru sormama bile izin vermiyorsunuz Ezberlemedim. Ben bir şey diyeceğim. Sizin belediye başkanınız sadece duymak istediklerini duyuyor. Şov yapmıyorum. Bu halkın gerçekleri öğrenmeye hakkı var. Biz gençlik olarak buradayız. Burada bize şov yapanlar sizlersiniz" dedi.


Daha sonra bir pasajda dükkanları gezen Topbaş'a pasaj içerisindeki bir kadın da "Neden şimdi geziyorsunuz? İşinize gelmiyor değil mi? " diyerek tepki gösterdi. Topbaş'ın yanındakilerin tepkisi üzerine kadın, "Hayır çekilmiyorum. Beni rahat bırakın. İşinize gelmiyor. Beni rahat bırak. Dokunma bana"diyerek pasajdan çıktı.


'HALİÇ METRO GEÇİŞ KÖPRÜSÜ'NDEN 20 BİN KİŞİ GEÇTİ'


Seçim otobüsüyle Bakırköy sokaklarını gezen Topbaş, daha sonra Özgürlük Meydanı'nda Bakırköylülere hitap etti. Metro Haliç Köprüsünden 2 gün içerisinde 20 bin kişinin geçtiğini söyleyen Topbaş "Bu kaç bin otobüs hareketi demektir. Çevreci olanların buna çok dikkat etmesi lazım. Tarihin kurtulması metro demek. Araçlardan arınmaya başlayan Tarihi Yarımada'ya doğru gidiyoruz. Yer trafikten arındırıyoruz" dedi.


KURAKLIK VAR AMA SU PROBLEMİ YOK


Topbaş, İstanbul'un su sorunu üzerine ise "Kurak bir yıl geçiriyoruz. Buna rağmen su probleminden konuşmuyoruz. Evet barajlarda seviye düşük ama İstanbul'un su problemi yaşamayacağını söylüyoruz. Melen'deki baraj yapıldığınıda İstanbul'un 1 yıllık suyundan fazla suyu İstanbul'a verecek hale geliyor. 2100'lere kadar İstanbul dert görmeyecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı