KADİR TOPBAŞ'A ŞOK DAVA

KADİR TOPBAŞ'A ŞOK DAVA

Kadir Topbaş görevi kötüye kullanma ve kamuyu zarara uğratma suçlarından yargılandığı davanın 2. duruşmasına da katılmadı.

 İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görevi kötüye kullanma ve kamuyu zarara uğratma suçlarında yargılandığı davada 2 defa hakim karşısına çıkmadı, 3. defa da hakim karşısına çıkacak mı?

65 MİLYON DAVASI
Gerçek Gündem’in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’nun yıllar süren hukuk mücadelesi sonuç verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Dr. Hakkı Sağlam’ın, metrobüs alımında belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yarın hâkim karşısına çıkması bekleniyor. Topbaş, metrobüs hattında çalıştırılmak üzere, 65 milyon 297 bin 500 Euro bedelle alınan Phileas marka 50 adet otobüs için yargıda hesap verecek. CHP, Büyükşehir meclis üyesi Dr. Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan’nın açtığı dava süreci 5 yıla yakın bir zorlu yolculuktan sonra Çağlayan’da devam ediyor…

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ ŞİKAYETİ

CHP’li meclis üyelerinin şikayeti üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında metrobüs alımlarında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla açılan davanın duruşmaları devam ediyor.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyelerinin şikayeti üzerine, İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında, metrobüs alımlarında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla açılan davanın görülmesine yarın (4 Şubat 2014 Salı günü) devam edilecek. Daha önce 2 kez durşmaya katılmayan Kadir Topbaş duruşmaya iş yoğunluğunu gerekçe göstererek katılmıyor.

Her Türlü açılışa, davete katılan Kadir Topbaş, iş yoğunluğu gerekçesiyle adaletin karşısına gelmiyor… Dr. Hakkı Sağlam, “AKP’nin tüm engellemelerine rağmen acılan gecikmiş bir davadır. Sonuna kadar İstanbul’lular adına davanın takipçisi olacağız” dedi.

CHP İBB Meclisi eski Üyesi Bülent Soylan, “İstanbul’un 70 milyon euro parasını harcamakla birlikte, bunun hesabını vermeye gelemediler. Mazeret sunmaları ve gelememelerinden önce yazışmalardan öğrendiğim kadarıyla bu konuyla ilgili belediye başkanı imzası bulunmaması savunulmaktadır” dedi.

BU DAVA İSTANBULULARIN DAVASIDIR, 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Topbaş’ın “Görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede, gerekçe olarak ise, “İBB İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün metrobüs projesiyle ilgili yaptığı alım hakkında iki otobüs firması seçeneğinden CapaCity firmasının finansal şartlarının daha iyi olmasına rağmen Phileas otobüslerini tercih edilmesi suretiyle belediyeyi zarara uğratıldığı, bu nedenle Kadir Topbaş’ın görevinin gereklerine aykırı davrandığı” belirtildi. İddianamede, şikayet konusu 50 adet metrobüsün alımında rekabetin sağlanmamış olduğunun açık olması ve soruşturma belgelerine göre, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın olayda sorumluluğunun bulunduğu anlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı