KADİR TOPBAŞ ŞAŞIRDI MI?

KADİR TOPBAŞ ŞAŞIRDI MI?

CHP'yi Akladı...Taksim'in yayalaştırma çalışmasıyla ilgili projeler var. İnşaatı devam eden bölümle ilgili kurul onayı vermişti. CHP de buna destek verdi.İkinci proje Topçu Kışlası. CHP buna karşı çıktı.

Kadir Topbaş'dan gecikmiş açıklama kamouyunda şaşkınlık yaratırken, 5 gündür çıkan olayların bu denli büyümesine sebep vermeden açıklama yapılmaması karşısında sosyal medyada "günlerdir aklınız neredeydi, siz neredeydiniz Sayın Kadir Topbaş?" soruları yükseldi."

CHP'nin Taksim de olaylara sebep olan inşaat projelerine onay verdiği ile ilgili günlerdir medya ve sosyal medyada yankılanmıştı. Gerçekleri anlatan Kadir Topbaş CHP'nin projeyi onaylamadığınıda itiraf etti.


Taksim Gezi Parkı'nı AVM projesiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın 5 gün sonra yaptığı o akıl almaz açıklamalar:

İstanbul Bunu Hak Etmedi..!
 
“Çok üzücü görüntülere tanıklık ettik. İstanbul bunu hak etmedi. Üç farklı konu var. Belki net olarak anlatmadık. Orada gerçekten çevreye duyarlı insanlar böyle bir eyleme girmiş olabilir. Bunu da kullanmak isteyenler olabilir…
 
CHP ONAYLAMADI…!
 
Taksim'in yayalaştırma çalışmasıyla ilgili projeler var. İnşaatı devam eden bölümle ilgili kurul onayı vermişti. CHP de buna destek verdi.
 
İkinci proje Topçu Kışlası. CHP buna karşı çıktı. Yayalaştırma ile ilgili yoğun bir çalışmaya başladık. Tretuvar düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar, Topçu Kışlası inşaatı zannedildi.
 
BAŞBAKAN DEĞERLENDİRİCEK
 
Talimhane Bölgesi ile Taksim Meydanı arasını yayalaştırma çabası var. Şu anda bunun son aşaması olan Divan Oteli karşısına gelen noktadaki ağaçlar başka bir yere taşındı. Topçu Kışlası'nın düşünüldüğü alan değil.
Topçu Kışlası orada bulunan yapıların en son noktası olan İstanbul Sanat Galerisi'nde bitiyor.
 
Bugün itibarıyla bir Topçu Kışlası yok. Şu an yayalaştırma çalışmaları sürüyor. Kışla'nın metrekaresi bir AVM olmaya müsait değil aslında. Bunlar daha sonra tartışılır. Sayın Başbakan'ın değerlendirmeleri de önemli.
 
TAKSİM’DE AVM'YE İHTİYAÇ YOK
 
Taksim'in bir alışveriş merkezine ihtiyacı yok. Taksim'i daha aktif kullanabilen farklı birtakım sanat galerileri, kafeleri ile bezenmiş alanlarına ihtiyaç vardır.
Bir kısım siyasi çevreler Gezi Parkı'nda rant devşirmeye çalıştı. Ama halka bu şekilde davranılmasını da tasvip etmiyorum.