KADİR ÖĞRETMEN PARAŞÜT KAZASINDA ÖLDÜ

KADİR ÖĞRETMEN PARAŞÜT KAZASINDA ÖLDÜ

3 ay önce emekli olmuş THK'dan kurs almış

 MUĞLA Havacılık Kulübü Derneği üyesi55 yaşındaki Kadir Şahin Yaraşlı, 920 metre yükseklikteki Sakartape Mevkii'nden paraşütü ile havalandıktan sonra kayalıklara çarparak hayatını kaybetti.

THK'DAN EĞİTİM ALMIŞ

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Muğla'nın Ula İlçesi Kızılağaç Mahallesi'ndeki Sakartape Mevkii'nde meydana geldi. Sakartepe'den 920 metreden tek kişilik atlayış yapan Kadir Şahin Yaraşlı'nın, ilk belirlemelere göre bir süre uçtuktan sonra havada türbülansa yakalandığı ve daha sonra yedek paraşütünü açtığı öğrenildi. Yaraşlı, ardından Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Gözetleme Kulesi'nin alt tarafındaki dik yamaçta kayalıklara çarptı. Kuledeki personel, Ula İlçe Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Servis, Büyükşehir Belediyesi AKS ekibi, AFAD ve UMKE ekiplerine bilgi verildi. 

ULAŞMAK 2 SAAT SÜRDÜ

Ekipler 2 saatlik bir çalışmanın ardından Yaraşlı asılı kaldığı yerden kurtardı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Yarışlı'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. 3 ay önce Muğla'nın Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lise'den emekli olan İngilizce öğretmeni Kadir Yaraşlı'nın cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

PARAŞÜT SEVDASI

Muğla Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Cumhur Durmaz, "Tepeye çok yakın uçması nedeniyle türbülans nedeniyle kaza yapmış. Acımız büyük. Ailesine başsağlığı diliyorum. Çok sevdiğimiz bir ağabeyimiz aramızdan ayrıldı. Kendisi daha 3 ay önce emekli oldu. THK kurslarını başarıyla tamamlayarak yamaç paraşütü lisansı aldı" dedi.


Kadir Şahin Yaraşlı'nın 24 Nisan 2012 tarihinde Muğla'nın Menteşe İlçesi Düzeyin Mevkii'nde de yaptığı tek kişilik atlayışta çalılık alana düştüğü ve kazayı yara almadan atlattığı öğrenildi.


Evli ve 3 çocuk babası olan Yaraşlı'nın cenazesi bugün (4 Kasım) ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ula İlçesi'nin Çıtlık Mahallesi'nde toprağa verileceği bildirildi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı