KADİR İNANIR ÖDÜL ALDI EMEKÇİLERE ADADI

KADİR İNANIR ÖDÜL ALDI EMEKÇİLERE ADADI

Ödül aldı emekçilere adadı.

GAZİANTEP’te düzenlenen Uluslararası Zeugma Film Festivali'nin galası yapıldı. Galaya katılan ünlü oyuncu Kadir İnanır, kendisine verilen 'Yaşam Boyu Onur' ödülünü Yeşilçam emekçileri ile savaşlarda ve iş kazalarında ölenlerin çocuklarına adadı.

YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜ

Uluslararası Zeugma Film Festivali'nin galası, Onat Kutlar Devlet Tiyatrosu salonunda yapıldı. Galaya Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ünlü oyuncu Kadir İnanır, yazar Ahmet Ümit ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ile sinemaseverler katıldı. Mini konserle başlayan galaya katılanlar, Kadir İnanır'a yoğun ilgi gösterdi. Galada Kadir İnanır'a 'Yaşam Boyu Onur' ödülü verildi.

BU ANLAMLI BÜYÜK ÖDÜLÜ

Ödülünü Rektör Prof. Dr. Coşkun'un elinden alan Kadir İnanır, kültür ve sanatı olmayan hiçbir devletin saygın olamayacağını belirterek, "Bu anlamlı ve büyük ödülü Yeşilçam'ın yaşayan ve ölmüş bütün emekçilerine, savaşlarda ve iş kazalarında ölen yoksul halkın çocuklarına saygı ile armağan ediyorum. Ceplerinizden dolarlar yerlere bile dökülse gün geliyor soruyorlar; 'Sanatınız, kültürünüz nerede?' diye. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları, sanayicileri ve üniversitesi burada. Eksik olan ne var? Bir adım atmak, karar vermek. Kimseden bir şey beklemeyin, baskıyı yapın, istedikleriniz yerine gelecektir. Yöneticiler sizin istediğinize karşılık vermek zorunda" dedi.


Gala, Kadir İnanır’ın boş rolünü oynadığı 'Katırcılar' filminin gösterimi ile sona erdi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı