KADINLAR "YOGACIYA" SAHİP ÇIKTI

KADINLAR "YOGACIYA" SAHİP ÇIKTI

Kadınlardan "Yoga" Açıklaması

Yoga Academy öğrencileri ile bir grup yoga eğitmeni ve yogacı kadınlar basın toplantısı düzenledi. Kadınlar, toplantıda, yoga eğitmeni Akif Manaf'ın dolandırıcılık ve cinsel taciz iddiası ile gözaltına alınıp, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasının ardından yoganın karalandığını iddia ettiler.

DHA'nın haberine göre; toplantıda, yaşanan karalama kampanyasının azmettiricisinin 5 kişi olduğu ve bu kişiler hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi. Toplantıda bir açıklama yapan Şems Uzuneser, "Burada en çok tehdit alan kişilerden biri de benim. Beni sık sık rezil edeceklerine dair tehdit ediyorlar. Benim bir ailem var ve bana sahip çıkıyorlar. Bu nedenle bu kadar cesaretle burada duruyorum" dedi.

Uzuneser, "Akif Manaf'ın bütün maillerini ele geçirmişler. Yogaacademy.com.tr sitesini çökerttiler ve bütün mailleri ele geçirdiler. Bizim yogaacademy.com uzantılı maillerimizi de ele geçirmişler. Maillerle insanları korkutuyorlar. Korkutacak bir şey yok; o maillerde gizli saklı, abuk sabuk şeyler olmadığı için biz kendimizi biliyoruz, buradayız. Ama bazı insanlar korkuyorlar. Kendisini göstermek istemeyen bir sürü arkadaşımız var. Biz 100 kadın dedik ama 100'den fazla kadın var. Buraya birçok kişi korkusundan gelmedi. Özellikle işyerinden baskı gören çok kadın var" diye konuştu.

"BİZİMLE NEDEN RÖPORTAJ YAPMIYORSUNUZ?"

Şems Uzuneser, toplantıda soru almak istemediklerini belirterek, "Konu çok sulandırılabilecek bir konu" dedi ve kadınlarla ilgili sorulara cevap verebileceklerini, bunun dışında cinsel taciz konusundaki soruları kabul etmeyeceklerini söyledi.

Uzuneser, basının biraz daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekerek, "Biz kadınlar ya taciz edilip bundan zevk alıyoruz ya da buna karşı koyamayacak kadar aciziz. Ortaya çıkan şey bu. Çünkü hâlâ gitmeye devam ediyoruz. Bizim hiç mi aklımız yok, hâlâ devam ediyoruz bu işe? Bizimle neden röportaj yapmıyorsunuz, biz kalmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı