Kadınlar kömür sırasında!

Kadınlar kömür sırasında!

ŞANLIURFA’da, Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 16 bin aileye 500 kilo kömür dağıtımı yapılmaya başlandı. 

Kömür dağıtımından yararlanmak isteyen çok sayıda kadın çocuklarıyla birlikte Sosyal Yardımlaşma Vakfı önünde uzun kömür kuyruğa girdi. 'Eşlerinin yaşadığı çevrede rencide olmaması' için sıraya giren kadınlar, işlemleri ardından kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen kamyonette yüklenen 500’er kilo kömürle evlerinin yolunu tuttu.

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önceden kurumda kaydı bulunan veya mahalle muhtarları tarafından tespit edilen ailelere ücretsiz kömür dağıtımına başlandı. Bu yıl 16 bin aileye, 500'er kilo olmak üzere 8 bin ton kömür yapılacak kömür yardımında izdiham olmaması için mahalle mahalle dağıtım yapılmaya başlandı. Kömür yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, ilk olarak Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde kuyruğa girip işlemlerini yaptırdı. Vakıf önünde oluşan uzun kuyrukta bulunanların büyük bölümünün kadın olması dikkat çekti.

Kömür yardımının yapıldığı vakıf önünde uzun kuyruklar oluşturan kadınlar, çekim yapan gazetecileri görünce yüzlerini eşarp, poşu ve çantalarıyla gizledi. Çocuk ve bebekleriyle kömür sırasına giren kadınlar, eşlerinin mahallede ve çalıştığı semtlerde rencide olmamak için kömür almaya kendilerini gönderdiğini söyledi. Burada işlemlerini yaptıranlar daha sonra kömür dağıtımının yapıldığı Sancaktar Mahallesi'ndeki boş alanda uzun kuyruk oluşturdu. Soğuk havaya rağmen saatlerce kömür kuyruğunda bekleyen kadınlar, izdiham yaşanmaması için sık sık megafonla görevli bir kişi tarafından sıraya koyulup hırsızlığa karşı ceplerine sahip çıkmaları istendi.

Üzerinde, 'T.C. Başbakanlık, satılamaz' ibaresi bulunan kömür torbaları, ihtiyaç sahipleri tarafından teslim alındıktan sonra kamyonetlerle muhtaç ailelerin evlerinin kapısına kadar ücretsiz olarak götürülüyor. Kömür almaya kundaktaki bebeğiyle gelen 32 yaşındaki Hatice Kaya, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra kömürünü aldı. Hatice Kaya daha sonra bebeği ile birlikte kömür yüklü kamyonetin kasasına oturarak evine gitti