'Kadına şiddete karşı dansa davet ediyoruz'

'Kadına şiddete karşı dansa davet ediyoruz'

Kadınlar dans ederek "Kadına şiddete hayır" diyecekler.

Son yılların en büyük kadın hareketi V-Day 14 Şubat'ta tacize, tecavüze, şiddete, enseste, ölüme "Yeter" demek için dans etmeye davet ediyor. 

KA.DER Kadıköy Şubesi'nin koordinasyonunda ve İstanbul'daki kadın sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 14 Şubat'ta Haydarpaşa Garı başta olmak üzere birçok noktada milyonlar, kadına karşı şiddete son vermek amacıyla dünya kadınlarıyla aynı günde dans ederek tepkisini ortaya koyacak. "14 Şubat 2013, şiddetle, ortak ve örgütlü mücadelede yeni bir adım olsun" diyen kadın zivil toplum örgütleri, "1 Milyar kadından biri de benim" diyen herkesi tacize, tecavüze, şiddete, enseste, ölüme "yeter" demek için dansa davet ediyor.

V-Day hareketinin öncüsü Amerikalı kadın aktivist Eve Ensler, hareketin kuruluşunun 15. yılı olması dolayısıyla, 14 Şubat'ta tüm dünyada, 180 ülkede, 1 milyar kadını, dans ederek "kadına şiddete" tavır almaya cağırıyor. 1 Milyar Yükseliyor olarak Türkçe'ye çevrilen (One Billing Rising) hareketi, tüm dünyada yankı bulduğu gibi ülkemizde de geniş kitlelerce destekleniyor ve çok sayıda kadın kurulusu bu kampanyaya destek veriyor. 

Ayrıca harekete destek veren İstanbul Platformu da Kadıkoy Meydanı'nda ve Caferağa Spor Salonu'nda aktivite düzenliyor. İstanbul'da Beşiktaş, Sarıyer, Tarlabaşı'nda yapılacak aktiviteler gerçekleştirilecek.