Kadın mahkumlara Müjde

Kadın mahkumlara Müjde

MANİSALI iş kadınları, cezaevindeki kadın mahkumları meslek sahibi yapmak için kolları sıvadı.

TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu’nun hazırladığı projeyle Manisa E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan kadınlara nakış, dikiş ve cilt bakımı kursu verilip meslek sahibi olmaları sağlanacak.
 
TOBB'ye bağlı Manisa Kadın Girişimciler Kurulu, cezaevindeki kadın mahkumları meslek sahibi yapacak. Manisalı Kadın Girişimciler cezaevindeki hemcinslerini topluma kazandırmak için proje hazırladı. Manisa Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Nilgün Aksoy öncülüğünde hazınlanan projede Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 59 kadın için cilt bakım, nakış ve dikiş kursu açılacak.
 
CEZAEVİNİ İŞYERİ HALİNE GETİRECEĞİZ
İş-Kur destekli kurs sayesinde cezaevindeki kadınları topluma kazandırmayı amaçladıklarını açıklayan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, bu projeyi çok önemsediklerini söyledi. Projenin hayata geçmesi için tüm izinleri aldıklarını ve İş-Kur ile protokol aşamasında olduklarını açıklayan Aksoy, "Cezaevindeki kadınlar, çıktıklarında iş bulmakta, hayatlarını devam ettirmekte zor zorlanıyorlar. Erkek mahkumlar kadın mahkumlara göre biraz daha şanslı. Biz de hata işlemiş, suça bulaşmış insanların toplumdan uzaklaştırılmasının çözüm olmayacağını düşünerek bu projeyi başlattık. Cezaevinde kurulacak atölye ile cezaevini kadınlar için işyeri haline getireceğiz. Cezaevindeki kadınları girişimci kadınlar olarak destekleyeceğiz" dedi.
 
Cezaevindeki kadınları topluma kazandırmak için çaba harcayacaklarını vurgulayan Aksoy, kadınlara cilt bakımının inceliklerini öğretirken onların da zihinsel ve ruhsal olarak rahatlamaları için hizmet vereceklerini söyledi. Aksoy, son olarak cezaevinde verilecek kursu, ekim ayında başlatmayı hedeflediklerini kaydetti.