Kadın Hekimlerden Torba Yasaya Tepki!

Kadın Hekimlerden Torba Yasaya Tepki!

TBB Kadın Hekimler ve Kadın Sağlığı kolu bir basın açıklaması yayınlayarak "Meclis gündemindeki torba yasa ile hastalara ait her türlü verinin, hastanın onamı olmadan, resmi ve özel sağlık hizmeti ayrımı yapılmadan toplanması, hekimin buna aracılık etmesi

KADIN HEKİMLERDEN TORBA YASA TEPKİSİ

TMMOB’a yönelik yetki kırımıyla yine tartışma yaratan torba yasa çalışmaları ile ilgili Türk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu da önceki gün bir basın açıklaması yayınladı.
 
Hekimler, Gezi Parkı Mücadelesi süresince düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyen insanların sistematik saldırılara maruz kaldığına değinerek “mahrem olanı saklama konusunda sorumlu olan hekimlere hastaların sırlarını açıklamaları için baskı uygulayan anlayış torba yasa ile yasalaşıyor” ifadelerini kullandı.
 
Açıklamada, geçerli mevzuata ve iç hukuk normu sayılan uluslar arası sözleşmelere göre herkesin kişisel verilerinin koruma altında olması gerektiği; torba yasanınsa bu gerekliliği ihlal ettiği, hekimlerde saklı olan mahrem bilgiye zorla ulaşmak istediği ifade edildi.
 
Sorunu “Özgürce ifade edilen engellenirken mahrem olan, açıklanmayacak olan zorla öğrenilmek isteniyor!” diyerek özetleyen hekimler, ihlallerin yasası olamayacağını; yasaların ancak ihlallere karşı hakları korumak için var olması gerektiğini söyledi.
 
“Meclis gündemindeki torba yasa ile hastalara ait her türlü verinin, hastanın onayı olmadan, resmi ve özel sağlık hizmeti ayrımı yapılmadan toplanması, hekimin buna aracılık etmesi yasalaşıyor. Bu, mesleğimizin onurunu ayaklar önüne sermek isteyen bir girişimdir!” diyerek herkesi mahremiyet hakkının elinden alınmasına karşı mücadeleye çağırdı.