Kadın Hakları Gününde, Kadın Yazarımıza Yapılan Linç Girişimini Kınıyoruz

Kadın Hakları Gününde, Kadın Yazarımıza Yapılan Linç Girişimini Kınıyoruz

Sitemiz Yazarlarından A.İklim Bayraktar ile ilgili bu gün bir çok yayın organında, Deniz Baykal'ın yazarımız hakkında açtığı tazminat davası ile haberler yapılmıştır.


Sitemiz Yazarlarından A.İklim Bayraktar ile ilgili bu gün bir çok yayın organında, Deniz Baykal'ın yazarımız hakkında açtığı tazminat davası ile haberler yapılmıştır.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Deniz Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın ifadelerine dayandırılarak yapılan haberlerin, henüz kesinleşmemiş ve gerekçeleri açıklanmamış bir mahkeme kararı arkasına sığınarak, kamuoyu önünde "Adalet tescil edildi" hissi uyandırma maksadı taşıdığı açıktır.
Halen Türk mahkemelerinde gerekçesi açıklanmamış davalara ilşkin açıklama yaptıkları gerekçesi ile bir çok hukukçu ve gazetecinin yargılandığı, mahkum olduğu ve cezalandırıldığı gerçeği kamu  oyu hafızasında mevcutken, Sayın Deniz Baykal'ın avukatının, Yazarımız A.İklim Bayraktarı kesin suçluymuş gibi ilan etmesi,ülkemizde yaygın bir cereyan olan, kadın haklarına yönelik bir saldırıdan başka bir şey değildir.
Söz konusu davaya ilşkin belge ve kanıtlar, Sayın Deniz Baykal'ın avukatlarının elinde olduğu kadar, açıklamaları ile ezmeye ve linç etmeye çalıştığı yazarımız, A.İklim Bayraktar ve avukatları elinde de bulunmaktadır.
Ancak hem yasal zorunluluk hem de Hukuk İnsanı olmanın bir gereği olarak, ilgili mahkemenin gerekçeli kararı yayınlanmadan bu konuda bir açıklama ve delil ortaya koymanın yasal olarakta ortaya konulamadığını, yazarımızın avukatı açıklamıştır.
Kaldı ki, ilkokul çocuklarının bile bildiği "yargılama süreci" bu mahkemenin kararı ile henüz sonuçlanmamıştır. Yazılacak gerekçeli kararın ardından, başvurulacak Yüksek Yargı organlarının, verecekleri karar sonucu belli olacaktır.
Verilen karar da Yazarımız A,İklim Bayraktar dan başka, bir yayın organıda suçlu bulunmuş ve tazminat ödemeye karar verilmiştir. Bu sonuç bile tazminat konusunun, hangi suça dayalı olarak verildiğinin net olmadığına açık bir örnektir.
Hal Böyleyken, Davacı Deniz Baykal'ın avukatı, yaptığı yasa dışı ve etik dışı açıklamaları ile sürmekte olan ve henüz sonuçlanmamış davalardan da Yazarımız A.İklim Bayraktar'ı peşinen suçlu gösterme ve yargıyı etkileme çabası içerisindedir.
Bunun adı tam bir linç eylemidir. HaberARTI TÜRK olarak, Kadın yazarımız A.İklim Bayraktar'a uygulanmak istenen linç girişimini kınıyoruz.

Konu ile ilgili aradığımız, Yazarımız A. İklim Bayraktar'ın Avukatı Alparslan Aydoğan aşağıda ki açıklamayı göndermiştir.


Deniz Baykal'ın müvekkilim ve Habertürk Gazetesi aleyhine açmış olduğu manevi tazminat davası yerel mahkemece kısmen kabul edilmiş olup, gerekçeli karar henüz yazılıp tarafimıza tebliğ edilmemiştir. Dolayısıyla iş bu karar hakkında bu aşamada yorum yapmamız hukuksal olarak doğru değildir.
Gerekçeli kararın tarafimıza tebliğinden sonra basına gerekli açıklamalar tarafımızca yapılacaktır.
Kaldı ki yerel mahkemenin bu kararı kesin hüküm teşkil etmemektedir. Temyiz yolları açık olup, karar kesinleşmemiştir.

Bu aşamada iyi bir hukukçunun basın açıklaması yapması yasal olarakta, meslek etıği olarakta uygun degıldır.


Av. Alparslan AYDOĞAN